Právě probíhající akce na Howrse: Důl Elementálů+ Všechny akce
Právě probíhající soutěž: Zatím žádná+ Všechny soutěže
Přehled českých výtvorů v KP!
Chat s adminkami
• Bleskovky a informace, co na webu nenajdete - sledujte nás na Facebooku!
• Anketa - VIP vs. Pegasus
Podvodné stránky - nenaleťte!+ Více novinek

Unfortunate, bonusy - Víte, že?

"Byl předurčený stát se šampiónem. Měl běhat s větrem, avšak život ho jako malého postavil před velkou zkoušku. Zvládne ji? Překoná svůj osud a ovládne dostihovou dráhu?"

Proč zrovna název Unfortunate?

- Unfortunate je slovo z angličtiny a v překladu znamená "nešťastník". Tuto přezdívku si vyslouží hlavní koňský hrdina povídky, kvůli událostem, které se mu na cestě za jeho dospělostí stávají. Možná si říkáte, že jsem z něj udělala smolaře a v jeho životě nebudou určitě ty nejdůležitější věci jako je láska, přátelé, rodina a hlavně štěstí. Pokud si tohle opravdu myslíte, mýlíte se! Pokud budete číst mé povídky vše se dozvíte! :)

O čem povídka je?

- Vypraví příběh koně se skvělým rodokmenem, velkým srdcem, oddaností, důvěrou, sílou, vytrvalostí, cílevědomostí a bojovným duchem. V povídce sledujeme jeho útrapy, které ho v jeho cestě za dospělostí potkávají. Díky tomu a také lásce hlavní hrdinky Jessiky vyroste z Unfortunata bojovník se srdcem na správném místě. Podívejte se společně s námi na jeho osud, vžijte se do příběhu! :)

Kde se vzala inspirace?

- Sen. Ano, čtete správně. Hlavním podkladem na tuto povídku byl můj sen. Přemýšlela jsem totiž moc často, na jaký námět povídku napsat, že bude o koních mi bylo jasné hned, ale příběh? Není lehké si vše vymyslet tak, aby na sebe navazovalo. Možná proto, že jsem námětem až moc zaměstnávala svojí hlavu, mi má fantazie (asi proto, aby se mě zbavila) dala "hrubou" osnovu pro tuto povídku. Další inspirací pro takovou jasnější představu jsou mi osobní zkušenosti nebo příběhy od přátel. Minimálně chci čerpat ze zdrojů jako jsou filmy, ale také videa z youtube, ve kterých jsou povětšinou opravdové příběhy koní.

Kolik času jsi obětovala?

- Dejme tomu, že nápad mi zabral jednu noc (spánek - sen), vymyšlení názvu, sepsání osnovy, vymyšlení postav, dohledávání jmen pro koně a vyrábění banneru k příběhu zhruba den. Sepsání jedné kapitoly zabere 1-3 hodiny, dle toho jak jsou dlouhé. Hodlám napsat cca 20 dílů (možná, když bude nápad tak z toho bude víc), takže očekávám, že mi to celkově zabere nějakých 60 hodin psaní.

Nelituješ toho? Mohla jsi ten čas věnovat něčemu jinému?

- Popravdě, ne. Dost často mám potřebu prostě se "vypsat". Dostat ze sebe emoce, někam je zvěčnit. Tohle je dobrá forma. Psát mě baví, když nejsem nijak omezná a moje fantazie může běžet na plné obrátky.

 

| Seznam kapitol |

Anketa

Mám v psaní pokračovat?

Jistě, povídky jsou skvělé.(264)
Je mi to jedno.(20)
Ne.(10)

Celkem hlasů: 294

Přidat komentář

Autor:

Text:

:) ;) B) :( :'( :P :D XD *yes* *no* :* :[ :-/ :O
Velké množství smajlíků či pouze smajlíky do komentářů nepatří!

Opište tento text: CAPTCHA

Komentáře

6)  andik00  [22. 02. 2013 | 21:20]

andik00Už se těším na další kapitolu..Určitě bude skvělá jako ty předtím.*yes*

5)  kajinekjh  [27. 01. 2013 | 17:12]

Povídka je úchvatná. Mohla bych ji číst klidně i celý den bez přestávky, kdyby na to ty dosavadní díly vyšly. Nemůžu se dočkat, až bude další kapitola zveřejněná. Jsem moc vděčná za tyto stránky. Jste skvělí. *yes*

4)  AsDeeN  [30. 07. 2012 | 16:49]

AsDeeNeliska987654321: Jako adminka této stránky nemám potřebu nic posílat, protože si sem vše vložím sama, ale pokud chceš povídku zaslat není povinností zaslat obrázek, je to jen taková lepší upoutávka ;)

3)  Safira Zářivá šupina xD  [30. 07. 2012 | 13:31]

eliska987654321Jsou to mochezké povídky četla jsem je ale potřebuju se na něco zeptat, když jim posíláš povídku potřebuješ mít tam obrázek( ten obrázek s tím hnědým koněm a nápisem Unfortunate)?

2)  AsDeeN  [27. 06. 2012 | 21:44]

AsDeeNNatalie...: Jsem ráda, že se líbí, po pravdě díky Alinii, která mi tento nápad stále vtlouká do hlavy, o tom trošku uvažuji ;) Ale vydání knihy je dost náročné a znamenalo by to, že bych buď musela povídku přestat vkládat na web nebo bych byla nucena ji poupravit a protáhnout.

1)  Natalie ...  [27. 06. 2012 | 12:32]

Natalka26Úžasné, nechtěla bys to někdy do budoucna nechat vytisknout jako knihu? Myslím, že by to mělo obrovský úspěch.:)

1