Právě probíhající akce na Howrse: Důl Elementálů+ Všechny akce
Právě probíhající soutěž: Zatím žádná+ Všechny soutěže
Přehled českých výtvorů v KP!
Chat s adminkami
• Bleskovky a informace, co na webu nenajdete - sledujte nás na Facebooku!
• Anketa - VIP vs. Pegasus
Podvodné stránky - nenaleťte!+ Více novinek

Štístko

Príbeh od Elisabeth X.

Štístko

Na jedné farmě u lesa žila kdysi rodinka Boerdonových.  Rodiče – Julián a Anna tuto farmu zdědili po Annině otci. Ten žil na této farmě celý svůj život – téměř 94 let. Samozřejmě, že Anna s Juliánem mají také děti. Je jich přesně pět. Nejstarší je holka Kateřina. Má už 20 let a na farmu jezdí jen občas. Druzí nejstarší jsou dvojčata Clarissa a Melinda. Těm je 19 a nikdo by je od sebe nerozeznal – a také jsou na farmě jen občas. Dále je čtrnáctiletý Honza a poté následuje jeho o rok mladší sestřička Lilja. No a nejmladší je malinký, sedmiletý Petřík. Na farmě jich tedy trvale žije jen pět. Tedy pět lidí a spousta zvířat…

Jednou v noci probudil Lilju nějaký hluk od stájí. Lilja se lekla – její nejoblíbenější klisna Lissi měla brzy rodit. To by nebyl takový problém, kdyby dnes byl někdo doma. Celá rodinka – i s pomocníky Tomem, Georgem a Luisem byli na závodě koní, kde se měli zdržet celé tři dny – dnes to byl druhý den. Lilju nechali doma, protože měla kašel a rýmu.

Lilja okamžitě vyskočila z postele. ,,Aby se tak Lissi něco stalo!“ obávala se tiše a v duchu prosila dědečka, aby Lissi ochránil. Rychle si nazula boty a navlékla si bundu a utíkala ke stájím. Když vstoupila do stáje, naskytl se jí dost zvláštní pohled! Na zemi ležela Lissi, a vedle ní malinký běloušek, který mohl mít tak maximálně deset minut. To, jak Lissi sama odrodila zdravé hříbátko bylo pro Lilju záhadou. No ale co! ,,Hlavně, že vše dobře dopadlo!“ hodila to za hlavu Lilja a už začala vymýšlet pro novorozené hříbátko jméno. První, co jí napadlo bylo Štístko. ,,Koneckonců, tento šampionek si to zaslouží!“ pomyslela si Lilja a tak bylo hříbátko pojmenováno Štístko…

Byl májový večer a Lilja se vracela od Štístka. Byly už mu dva roky – Lilje tedy bylo 15 let. Taky už na to vypadala – dlouhé tmavé vlasy jí sahaly až po pár a zelené oči každého doslova zhypnotizovaly. Však o kluky nebylo u Lilji nouze – naopak. Honza říkal, že kdyby se všichni museli vystřídat a každého by Lilja brala na jeden den, trvalo by pět let, než by se všichni vystřídali. Ale Lilje to bylo jedno. V jejím životě hrál roli snad jediný ,,kluk“, a to Štístko. Každý den u něj Lilja seděla až do jedenácti hodin večer a povídala si s ním, nebo se proháněli po pastvinách a mezích. Ne, Lilja nechtěla nikoho jiného než Štístka – svého čtyřnohého miláčka.

Jednou se však stalo něco, co nikdo nečekal. Ráno, když se šla Lilja podívat za Štístkem do stáje, byl PRYČ! Lilja zírala na prázdný box, jako by nevěřila svým očím. ,,Štístko by nikdo neutekl, musel ho někdo ukrást!“ brečela později Lilja. ,,Ale no táák, Liljo, přece ti není pět let,“ uklidňovala Lilju její matka Anna, ale i ona měla co dělat, aby se ubránila slzám. Štístko byl totiž také její oblíbenec. ,,Radši přemýšlej, jestli jsi někoho neviděla,“ utěšoval jí otec Julián. Lilja se zamyslela.

,,ANO, ANO!“ zaječela najednou, ,,viděla jsem Fredericka, něco si prohlížel u stájí!“ vzpomněla si najednou Lilja. Frederick byl jedním jejím obdivovatelem, ale Lilja už mu třikrát dala košem. Byl tak zlý… ,,Liljo, jsi si jistá?“ ptala se Lilji okamžitě její matka. ,,Ano, naprosto!“ zašeptala Lilja. ,,Tak tedy k Lodonovým,“ zavelel otec…

,,Ale… Ale já jsem Štístka neukrad!“ bránil se Frederick. Boerdovi šli totiž k Lodonovým na farmu a tam byl Štístko v jedné stáji. ,,Ne, ne! Můj synáček by nic takového nikdy, nikdy neudělal!“ bránila ho jeho matka Tereza. ,,Hmmm, hmm. Stopy mluví jasně, pokud toho koně neukradl Frederick, tak jste to byla vy, nebo váš manžel,“ zabručel statný policista, Rudolf Liánkský. Nebyl tady od policie sám – byla tady i mladá policistka, slečna Hlávková a policajt Adam Kulhavec. Oni později objevili stopy vedoucí od Beordovic farmy až k farmě patřící Lodonovým.

Policista Kulhavec neúprosně zabručel: ,,Milánkové, za toto zaplatíte tučnou pokutu! A hádat se s nám nebudete! Rozumíte?! NEBUDETE!“ zaječel jako smyslů zbavený.

A ano, Lodonovi se museli veřejně Beordovic rodině omluvit a ještě zaplatit 1 000 liber!

 

THE END!!!

(By: Elis, na Howrse Elisabeth X.)

Přidat komentář

Autor:

Text:

:) ;) B) :( :'( :P :D XD *yes* *no* :* :[ :-/ :O
Velké množství smajlíků či pouze smajlíky do komentářů nepatří!

Opište tento text: CAPTCHA

Komentáře

11)  Leiliana  [16. 07. 2013 | 23:26]

Leilianawow:D

10)  Safija  [09. 06. 2013 | 11:49]

pěkný
četli jste někdy knížku Klára a Drobeček?
Je to něco podobného ale má to více dílů:);)

9)  Vixia  [03. 05. 2013 | 21:01]

A čo ak toho koňa naozaj neukradli? Je to ako nedokončený príbeh. :O

8)  Elisabeth X.  [13. 02. 2013 | 15:30]

Elismarketkafuk: Tohle je poslední díl - respektive... jediný díl!:D

7)  marketkafuk  [20. 01. 2013 | 11:29]

Taky krása...Pokračuj!

6)  Elisabeth X.  [02. 11. 2012 | 13:50]

ElisDÍKY!:*

5)  Sillia  [23. 09. 2012 | 12:57]

no pěkný příběh, jenom mi přijde moc šťastný a bez zápletky, myslím takové té velké, ta na konci se hned vyřešila.
Jinak smekám, mě každý říká, že mám na psaní velký talent, ale mě to nějak nebaví a nemam dost nápadů co psát, já abych něco napsala musí k tomu být rozkaz a ještě daný o čem XD

4)  Elisabeth X.  [15. 07. 2012 | 21:45]

ElisDíky!
Pokusím se řídit Vašimi radami!;) Ale... Nevím, jestli mi to půjde!XD

3)  Athari  [09. 07. 2012 | 11:02]

AnfUrčitě máš talent na psaní, ale nedokážeš ho uplatnit. Nemám ráda příběhy, kde je v každé druhé větě jméno a příjmení, kdo si to má zapamatovat*no* Dále bych, být tebou, oddělovala přímou řeč řádkem, takto je to moc, no, nepřehledné. Taky mi to přijde takové...nemastné neslané. Takže závěr: Nápad dobrý, ale zpracování pokulhává na bodě mrazu, ale piš dál, budeš se na 100% procent zlepšovat a kritika tomu jenom pomůže, věř mi ;)

2)  Que  [08. 07. 2012 | 13:10]

no príbeh pekny ale až tak moc som ho nepreživala :( Inač je ale krásny ;) podaril sa *yes*

1)  Elisabeth X.  [07. 07. 2012 | 17:25]

ElisAhojky!
Proosím, pište mi sem komentáře, abych věděla, že mám psát dál!;) DÍKY!:[
Elis - Elisabeth X.

1