Právě probíhající akce na Howrse: Důl Elementálů+ Všechny akce
Právě probíhající soutěž: Zatím žádná+ Všechny soutěže
Přehled českých výtvorů v KP!
Chat s adminkami
• Bleskovky a informace, co na webu nenajdete - sledujte nás na Facebooku!
• Anketa - VIP vs. Pegasus
Podvodné stránky - nenaleťte!+ Více novinek

Rozhovor s Gipsíkem

http://howrse.jecool.net/gallery/av_rozhovor3.png

Určitě ji znáte... Je jedna z nejuznávanějších grafiček na Howrse a též ji můžete znát z KP. Pojďte se dozvědět něco o hráčce Gipsík!

Howrse

Pamatuješ si, jak vznikla Tvá přezdívka?

Pamatuju. Vznikla před sedmi lety podle mé fenky Gipsinky (Gipsy). Dneska už mám fenečky dvě, Gipsu a Perry, ale jmenovat se Gipsík-Perrík už mi přišlo přehnané :D Navíc jsem zvyklá. Podepisuju se jako Gipsík už tak dlouho, že bych si nedokázala zvyknout na nic jiného. Navíc občas už i v reálu píšu G… až teprve se zarazím a začnu psát svoje pravé jméno.

 

Jak jsi se dostala k Howrse? Měla jsi už dříve účet na nějaké jiné verzi?

Na Howrse jsem účet neměla, narazila jsem na něj díky nějakému mailu, už si to přesně nepamatuju…

 

Přihlašuješ se poctivě? Ztratila jsi někdy hodně odsloužených dní?

Poctivě se přihlašovat… No ano, to se přihlašuju, každý den, a když náhodou jsem na dovolené, tak se mi o účet stará kamarádka. Takže ztracené odsloužené dny žádné nebyly. Ale pozor, nejsem žádný závislák, někdy se jen přihlásím a odhlásím, to nezabere ani minutu.

 

Pamatuješ si na jméno a plemeno prvního koníka?

Nejen že si pamatuji, stále ho mám. Je to Danielle, francouzská klusačka, barvou je ryzačka a má aktuálně téměř 53 let. I když už o ni nepečuju, protože už má dávno překonané GP, pořád je to moje favoritka a ráda se na ni chodím dívat a nikdy bych ji nesvěřila nikomu jinému ♥

 

Máš nějaké oblíbené plemeno tady na Howrse?

Francouzské klusáky, jednoznačně. Je to jediné plemeno, které chovám (myslím vyloženě chovám – rodí se po něm noví koně, celkem pravidelně), a to v podobě jednorožců Temeraire Licornes. Krátce po akci lektvary, kde se dali získat, jsem chovala i tinkery, ale teď už je mám jen na „barvičky“ do trofejí a na občasné kochání se.

 

Jaké jsou tvé názory na aktuální Howrse? Jak se ti zalíbily novinky (designy koní, například)? Co názory na moderátorky, na jaké jsi straně?

Tak tahle otázka mi není moc po chuti, protože se k ní nemám jak vyjádřit. Novinky jsou zkrátka novinky a ať už na ně máme jakýkoliv názor, nic neuděláme. Proč se tedy neustále vyjadřovat, jak jde Howrse do háje a jak Owlient tahá z lidí prachy a kazit si tak radosti ze hry? Komu se nelíbí změny, nemusí Howrse hrát, a pasy kupovat nemusíte. Já je taky nekupuju, a nemyslím, že bych na tom byla nějak zle. A na otázku o moderátorkách… to už snad vůbec nebudu odpovídat, protože já na žádné straně nejsem. Odmítám si dávat do prezentace pro mě hloupé letáčky a skandovat na fórech. Já prostě taková nejsem a ještě zdaleka nejvíce mně štvou lidi, kteří mi přesně za tohle nadávají, i když já jim nikdy názor nebrala. Jestli někdo chce protestovat, ať si to dělá, ale beze mě.

 

Grafika

Jak jsi se dostala ke grafice? Věnuješ se jí i mimo Howrse?

Tak ke grafice takové té nekreslené jsem se dostala… Pfff, už to taky bude tak sedm let. Zkoušela jsem trochu grafičit na webové stránky, konkrétně na blog, což ej další věc, co už obdobně dlouho provozuji, a věnuju se tomu dodnes – jak v té Howrse podobě, kde už tvořím jen pro sebe, tak mimo Howrse, kde pořád dělám vzhledy na stránky (nejčastěji na ty své).

 

Co Tvé... grafické začátky?

Byla jsem už od začátku mistr světa, všichni se mi tenkrát klaněli a anglická královna mi poslala esemesku, jestli bych jí neudělala její královské stránky. Nevím, ptají se na to všichni, netuším ale, co si vlastně od odpovědi slibují… Byla jsem špatná jako všichni ostatní. Nikdo jako začátečník nemůže vytvořit něco perfektního, to přichází s časem a zkušenostmi.

 

Jak dlouho jsi pracovala na své první práci do KP, a jak to dopadlo?

První „vážnější“ práce do KP zabrala zhruba čtyři pět hodin, a dopadlo to tím, že si jí můžete ráčit dát pod koníka.

 

Kolik už Ti prošlo ilustrací? Máš nějakou oblíbenou ze své tvorby?

Ilustrací mi prošlo teď tuším osm, a doufám, že se k nim v tomto hlasování přidá nějaká další, ideálně kůň, protože toho v KP ještě nemám. Oblíbenou asi žádnou nemám, spíš bych dokázala přesně říct, které mi po určité době začaly lézt pořádně na nervy :D  Krajiny mám ráda asi všechny stejně, na každou se vážou určité vzpomínky, určitý momentální nápad, pocit, myšlenka nebo cit, takže se nedá určit, která je pro mě favoritem.

 

Dáváš přednost Gimpu nebo Photoshopu (nebo úplně jinému programu)?

Rozhodně Photoshopu. Jeho ovládání je úplně nejsnazší, jaké jsem viděla u programů, které by teoreticky splnily požadavky kreslíře, kamarádí se s mým tabletem a nechá ho přítlakovat. V Gimpu pracuju, i když s nejvyšším rozčílením. Mám spolu s kamarádkami vlastní hru o koních a tam je bohužel potřeba pracovat částečně i v Gimpu. Jinak na samotné kreslení ilustrací jedině jedině Photoshop.

 

Grafiku na přání už neděláš, proč jsi skončila?

Protože nejsem žádný hej a počkej, abych dělala lidem služku, dodala kompletní a nádhernou prezentaci za pět minut a ještě za to nic nedostala. Ne děkuji, se svým časem umím nakládat i lépe. A ještě zdaleka nejvíce mě štvou všichni (pravděpodobně) negramotní lidé, kteří jsou buď naprosto slepí, nebo neumí číst, když mají tu nepřekonatelnou drzost se zeptat, zda bych neudělala výjimku a právě JIM prezentaci neudělala. Nebát se BANu, tak jsem snad i sprostá, k čemuž se normálně neuchyluji -_-

 

Jiné

Co by jsi zařadila mezi nejoblíbenější věci a činnosti?

Není to věc, co mám nejradši, ale mí dva pejsci, jak už jsem zmiňovala. Dále ráda čtu, plavu… A nesmím zapomenout na kreslení a taky psaní. Mám zkrátka rozvinutější tu „kreativnější“ hemisféru mozku, takže nic uměleckého mi není cizí. To je samozřejmě jen zlomek toho, co mám ráda, ale při kompletním výčtu bych se pravděpodobně nemohla vůbec dobrat konce.

 

Co naopak nesnášíš?

Lidskou drzost, omezenost, povrchnost, ignoraci světa kolem a vyvracení názorů ostatním (neplést s diskuzí, přesvědčováním o vlastní pravdě – mám na mysli to, kdy někomu začnete nadávat, že je i*iot, jen proto, že si myslí něco jiného než vy). S většinou lidí si prostě nerozumím, protože stavím na úplně jiných prioritách, než jsou třeba šminky nebo oblečení podle poslední módy. Nemám zkrátka ráda dnešní dobu. Chtěla bych žít ve světe, kde by platily moje zásady, což je zkrátka chovat se solidárně k druhým, být čestný, hrát fair play…

 

A na konec...

Co by jsi vzkázala čtenářům a začátečníkům v grafice?

Čtenářům, že děkuji za pozornost při čtení tohoto pravděpodobně velmi nudného, velmi dlouhého, velmi nezáživného a velmi vyčerpávajícího textu. A začátečníkům v grafice, aby se nenaštvali při první kritice, ale poučili se z ní a snažili se kreslit lépe. A hlavně: čerpejte z vlastní hlavy, ne z toho, co okoukáte jiným pod rukama. Vlastní nápad mnohdy dožene absenci talentu, a i ten se dá nahradit pilnou prací a neustálým nepřetržitým tréninkem.

Přidat komentář

Autor:

Text:

:) ;) B) :( :'( :P :D XD *yes* *no* :* :[ :-/ :O
Velké množství smajlíků či pouze smajlíky do komentářů nepatří!

Opište tento text: CAPTCHA

Komentáře

10)  Gipsík  [12. 07. 2015 | 19:50]

Teda, po dvou letech jsem zase čirou náhodou díky jedné hráčce na článek narazila - páni, to ohlédnutí zpátky :)) Už jsem úplně zapomněla, že jsem tenhle rozhovor dělala, je milé si to zase připomenout a podívat se nazpět, jaký člověk byl ještě ,,nedávno" :)

9)  Gipsík  [17. 12. 2013 | 10:10]

Ahoj všem :)
Teprve teď jsem na rozhovor náhodou narazila, protože jsem se na ,,výsledek" předtím úplně zapomněla podívat. Tak jsem vám všem jen chtěla moc a moc poděkovat za ta milá slova chvály, člověka to úplně pozvedne na duchu a hned má větší chuť do tvorby a obecně do života :)

Tak ještě jednou děkuji a krásné Vánoce všem :)

8)  Ashli.007  [25. 09. 2013 | 18:06]

Gipsík umí vyjádřit své názory, aniž by se toho bála.. Je vidět že též nestojí při nějaké reklamě (ať už na moderátorky, či něco jiného).
Ani zase tak nudné psaní to nebylo, je vidět, že si prostě stojíš za svým ať už je svět jakej je!!
Snad to dotáhneš Gipsí daleko..
Děkuji, že jste si toto přečetli, ať už to byl kdokoliv a přeji všem krásnou a pohodovou hru ;)

7)  Nayira  [17. 09. 2013 | 09:52]

Nayirapeterdavis: Moc děkuji! :*

6)  peterdavis  [16. 09. 2013 | 19:16]

Gipsík je můj člověk =D
Nay: povedený rozhovor =D

5)  Nayira  [15. 09. 2013 | 16:42]

NayiraZorra, Zaar: Děkuji! :*

4)  Zorra  [15. 09. 2013 | 16:34]

Super počteníčko (vážně úžasný rozhovor a otázky :)

3)  Zaara  [15. 09. 2013 | 02:59]

ZaaraPěkně Nay :) A Gipsík mě svými názory mile překvapila :) Řekla bych, že toho máme dost společného :D :)

2)  Nayira  [14. 09. 2013 | 16:08]

NayiraLruki: Není za co :D

1)  Lruki  [13. 09. 2013 | 22:04]

Moc fajne rozhovor!!!Díky:)

1