Právě probíhající akce na Howrse: Důl Elementálů+ Všechny akce
Právě probíhající soutěž: Zatím žádná+ Všechny soutěže
Přehled českých výtvorů v KP!
Chat s adminkami
• Bleskovky a informace, co na webu nenajdete - sledujte nás na Facebooku!
• Anketa - VIP vs. Pegasus
Podvodné stránky - nenaleťte!+ Více novinek

Riders - 1 díl

 

 

1. kapitola - Další nový den

 

Dnešek začal jako každý jiný den. Vzbudila jsem se ve svém pokoji. Do pokoje pronikali paprsky letního slunce a v pokoji byla cítit vůně vanilky a skořice.“ Už zase ta voňavka! Kolikrát budu Cleo říkat, aby se voněla jenom trochu!" Zahudrala jsem rozespale a vylezla jsem z postele. V pokoji nebyl nikdo jiný než já. Podívala jsem se na budík. Bylo už 8:20! Zase jsem zaspala. „To ne! Takhle prošvihnu snídani a ranní lekci jízdy na koni!" Rychlé jsem šla do koupelny, vyčistila jsem si zuby a učesala vlasy. Poté jsem na sebe hodila černé legíny a tyrkysové tričko. Vyběhla jsem z pokoje a zamířila jsem si to rovnou k jídelně. Cleo a Marie už seděli u stolu a jedli rohlík s marmeládou. „Už jdeš zase pozdě Auro! Jestli budeš vstávat takhle pozdě, tak prošvihneš ranní lekci! Tvoje klisna Oranžáda a César ještě nejedli, takže místo snídaně je běž hezky krmit! Chudinky, vždyť budou hubené! A alou! Utíkej je nakrmit a rychle!" Zkřížila ruce na prsou paní ředitelka Miranda Barnetová. Pozdravila jsem Cleo a Marii a rychle jsem utíkala nakrmit má zvířata. Každý v Jezdecké škole měl svého koně, kterého si mohl poté vzít domu, ale musel zaplatit min. 5 000 Kč. Já měla klisnu Oranžádu (Arabský plnokrevník) a navíc jsem dostala i Mulu jménem César. Zřejmě nevíte co to je Mula. Mula, je kříženec koně a osla. Mula unese i extra silný náklad. Je velice silná. Césara jsem dostala pro to, protože jsem schopná se postarat o dva koně.

 

,,Ahojky, jak pak se dnes máte?" Pohladila jsem je a dala jim trochu sena a mrkvi a nalila jim čistou vodu. Poté jsem u nich chvíli seděla na zemi a četla jim z mé oblíbené knihy jménem Riders.

„Cválali jsme krajinou, bylo velké horko. Koně už byli unavený, měli hlad a žízeň, tak jako my. Když vtom jsme docválali k malé vesnici. Zdejší lidé, nám dali vodu a jídlo, nakrmily naše koně a my jsme se mohli vydat na cestu. Už jsme byli tak blízko když vtu..." „Ty už zase čteš svému koňovi a oslovi tu trapnou knihu? Nešplouchá Ti trochu na maják? Copak si myslíš, že je to zajímá?" Vyrušila mne Anna. Nejhorší holky na světě. „Není to osel, ale Mula. A co ty tady vůbec děláš, Anno?" „Jdu si pro mého hřebce, lekce začíná." Knihu jsem uložila do tašky, kterou jsem si poté uložila do mé skřínky, ve které mám věci pro koně a moje jezdecké věci. Převlékla jsem se do jezdeckého a dala jsem Oranžádu a Césara na vodítko. Oranžádu jsem dala na louky, aby se napásla a Césara, jsem si dnes vzala sebou na ranní lekci.

 

Náš učitel na ranní lekce Peter Minesot, byl velmi milý a mladý. „Tak, dnes se nebudeme učit. Jelikož dnes začali Vaše tzv. dovolená.Pro ty, kteří tu jsou noví- to platí pro tebe Katrin - a neví co to je ta dovolená tak Vám to vysvětlím.Teď máte 3 měsíce volna.Nemusíte se učit a můžete stávat kdykoliv.Ovšem pořád se budete muset starat o své koně." ,,Jupíí!" Vykřikli všichni. ,,Takže můžete jít, ale prosím Cleo, Marii a Auru, aby se dostavily do mé kanceláře." Usmál se a potom odešel.

 

,,Co po nás může chtít?" „Nevím Marie" Odpověděl jsem. ,,Auro, co když mi budeme muset o "dovolené" pracovat, protože se nechováme tak, jak máme!" Zamračila se Cleo.

 

Vešli jsme do kanceláře pana Minesota. „Á tak už jste tady. Posaďte se prosím....děkuji. Takže mám jaksi pro Vás pár špatných, ale i dobrých zpráv.Takže začnu s těmi dobrými zprávy. Takže..ehm...Auro." ,,Ano?" ,,Vaše Oranžáda je... březí. Už několik měsíců, do dvou dnů jistě porodí. Gratuluji Auro. A dále teď ty špatné zprávy. Cleo, tvůj hřebec Mike dnes v noci zmizel. Je mi to líto. Nevím, kdo to mohl udělat." Cleo se dala do pláče. „(popotáhnutí) To není možné! Ne, ne, já tomu nevěřím, kdo to mohl udělat! Kdo mohl něco tak strašného udělat?" Cleo vyběhla z kanceláře a utekla. „My už půjdeme." Vyšli jsme z kanceláře a šli jsme hledat Cleo. „Nikde ve škole není." Řekla jsem. „Já myslím, že vím kde je." Marie mne zavedla ke stájím a nestačím se divit. Cleo sedí ve stáji svého hřebce Mika a hladí ho. ,,Cle..Cleo, kde se tu vzal?" Zeptala jsem se. „(smích) Našla jsem ho v lese, někdo ho tam odved a přivázal ke stromu. Naštěstí jsem ho našla. Raději ho tu už budu zamykat a klíče si dám do mé jezdecké skřínky." Všechny jsme se usmáli.

 

Už bylo odpoledne a my jsme s koňmi zašli na vyjížďku. Večer jsme se vrátili, uložili koně do stájí a šli si lehnout. Já, ale v noci stále myslela na to, že se mé klisně brzy narodí hříbě...

 

Pokračování příště...

 

 

_________________________

 

A tohle je BONUS k tomu:

Kdo je hlavním hrdinou příběhů?

Hlavním hrdinou příběhu je Aura Driverová. Učí se jezdit na koních v Jezdecké škole. Pokoj vlastní se svými nejlepšími kamarádkami - Marií a Cleo. Rodiče k se na ní jezdí podívat každé Pondělí odpoledne a vždy jí přinesou nějaký dárek.Otec Aury Jonathan Driver je chovatelem koní a má velkou chovnou farmu ve které chová plemena všeho druhu.A matka Aury, Nora Driverová je veterinářkou.Aura je v Jezdecký škole proto, protože neuměla na koních vůbec jezdit.Aura je velkou milovnicí koní, psů, exotických zvířat a dobrodružných knih.Její velkou zálibou je jízda na koni a čtení její oblíbené knihy jménem Riders ( v překladu Jezdci ).Aura prožívá normální život v normální Jezdecké škole jenže... příběh z knihy Riders se stal skutečností a Aura musí zachránit své přátele, ředitelku Jezdecké školy a ....koně.

 

Co bude dál?

Uvidíš! :D

Přidat komentář

Autor:

Text:

:) ;) B) :( :'( :P :D XD *yes* *no* :* :[ :-/ :O
Velké množství smajlíků či pouze smajlíky do komentářů nepatří!

Opište tento text: CAPTCHA

Komentáře

6)  bp12  [08. 04. 2014 | 16:54]

Já bych to nenapsala. příběh je krásný:)

5)  Eboni (Siddharta)  [14. 11. 2012 | 19:26]

Prosím, aby všichni mí čtenáři povídky Riders napsali jaký podle nich tento příběh je a uplně do podrobna.Děkuji všem mím čtenářům.

4)  Eboni (na Howrse nově Siddharta)  [04. 11. 2012 | 16:22]

Děkuji Ti.Píšu už druhý díl.Pokud bys chtěla něco k tomu připomenout, napiš mi na Howrse.Hraji tam pod jménem Siddharta.

3)  Safira Zářivá šupina xD  [29. 09. 2012 | 17:44]

eliska987654321Hm.... zajímavé:D Povedlo se ti to*yes*

2)  Eboni  [28. 09. 2012 | 12:44]

Elisabeth X. - Neboj se, se Smaragdovým lesem pokračuji a už pracuji na dalším díle, ale teď jsem začla psát i povídku Riders, jelikož se mi jednou do hlavy vnesla myšlenka na tento noví příběh a tak píšu dva.Ve skuteečnosti, ale píši mnohem více příběhů.

1)  Elisabeth X.  [26. 09. 2012 | 16:07]

ElisJe trošku škoda, že nepíšeš ten Smaragdový les, ale že začínáš nové...:(*no* Ale jinak je to hezký příběh!*yes*:P

1