Právě probíhající akce na Howrse: Důl Elementálů+ Všechny akce
Právě probíhající soutěž: Zatím žádná+ Všechny soutěže
Přehled českých výtvorů v KP!
Chat s adminkami
• Bleskovky a informace, co na webu nenajdete - sledujte nás na Facebooku!
• Anketa - VIP vs. Pegasus
Podvodné stránky - nenaleťte!+ Více novinek

Oblíbený film

/gallery/av_diskuze3.png

Spousta z nás zná ten příšerný pocit, kdy sedíte a hledáte dobrý film. Je to složité, je to těžké, ale občas se najde jeden, který se nám navěky zapíše do paměti... Který je ten váš?

Já nejsem zrovna extrémní fanda filmů, abych se vám všem přiznala, tak trochu zaostávám, co se toho týče, protože jednoduše většinou není čas něco podobného řešit - čtu, píšu, starám se o všemožné stránky či projíždím hloupé statusy na facebooku s vidinou, že možná najdu něco zajímavého. Neberu filmy jako ztrátu času, ale většinou se mi nepodaří narazit na takový, u kterého bych už předem nevěděla, jak dopadne. Ať je to komedie, trhák, akční cokoliv, rodinný film, nebo fantasy, tak mi to všechno přijde tak neskutečně ohrané, že to nezvládám.

Dávám tedy přednost seriálům - rozhodně je mnohem jednodušší si zamilovat postavy během několika sezón a ne dvou hodin romantických keců, kam musíte narvat naprosto všechny části řeckého dramatu. Není to špatné, když to má nějakou vtipnou pointu či hlubokou myšlenku (Nymfomanka - 18+, Antikrist), ale něco ve stylu Deníku princezny, Moderní popelky a podobně... Jistě, někdy je fajn se odreagovat, ale je toho tolik, že by jeden plakal.

Shlédla jsem za poslední dobu pár dobrých filmů - Requiem pro panenku, Moje sestra vlkodlak, Most do země Terabithia, Ženu v černém, každopádně nadšená nejsem skoro z ničeho. Mají totiž tendence obsahovat spousty vyhrocených příběhů, naprosto dokonalé lidi, aby to vše působilo dojmem perfektního světa. Ale ono nic, na tohle já zrovna nejsem, protože je to vždy blond a takové, že se to ani v tom nejparalelnějším vesmíru jednoduše stát nemůže.

A co já a žánry? Jsem fanoušek dobrého klasického hororu, psycho thrillerů, slušných detektivek a podobných věcí. Komedie mou maličkost vzhledem k nízké inteligenci některého humoru moc neberou a romantické filmy se mi znechutí tak po každém novém, jednoduše nedokážu cítit spolu s postavami, když za celou tu dobu dělají věci tak, aby měly kýžený efekt a tím to tak hasne. Nějaké emoce, city, rozbory... Ne, jen hloupé deníčky a podobné ptákoviny, těžká dětství a to, co už tu milionkrát bylo. Nebo polonazí chlápci, kteří jediní zachránili celé Pompeje od tragického zavržení (protože Sníh je Sníh a tečka).

Tudíž můj oblíbený film... Jsem depkař, miluji to, vyžívám se v tom a patřím mezi duševní masochisty, tudíž všem doporučuji a sama miluji Requiem za sen. Ten sountrack je dokonalý, Jared Leto modrooký a film báječně propracovaný, tudíž pokud je vám dostatek let, víte, co trailer ukazuje a snesete i pořádnou depresi, tak neváhejte a podívejte se!

A co, jaký je váš oblíbený film? Co doporučíte nebohé duši, když nemá co dělat či se chce odreagovat? Jste Zorky hororky, nebo odvěcí milovníci komedií? Neváhejte a podělte se s námi!

Přidat komentář

Autor:

Text:

:) ;) B) :( :'( :P :D XD *yes* *no* :* :[ :-/ :O
Velké množství smajlíků či pouze smajlíky do komentářů nepatří!

Opište tento text: CAPTCHA

Komentáře

66)  Silent Dream  [29. 07. 2017 | 21:25]

Ahoj já mám ráda film o Phar Lapovi a Ruffian. Doporučuju;)

65)  JohankaDl  [07. 12. 2014 | 22:44]

Requiem za sen je parádní, možná by se ti mohl líbit i Trainspotting, nebo třeba Kokain ( http://kinotrip.cz/film/kokain-2001-cz/ ).

64)  bublinková koupel  [12. 07. 2014 | 16:39]

Komedie - Drž hubu! (stojí za to, mívám záchvaty smíchu), Super náhradník, Rychlý Stripes...
Pak plno animáků, nejlepší - Rebelka, Bolt, Doba ledová, Madagaskar, Jak vycvičit draka...
Hunger Games (knihy jsou ale lepší!), Divergence, Inception (=Počátek)
Každopádně nejsem největší "gurmán", ale tyhle filmy jsou fajn... Spíš si ale posedím u knihy...;)

63)  TheSindy  [08. 06. 2014 | 08:06]

Jednoznačně se mi vryl do paměti Atlas mraků. Je to skvěle zpracované, soundtrack je dokonalý a herci to zahráli bez chybičky.
Jinak kdybych měla doporučit romantiku/komedii, bude to "10 důvodů proč tě nenávidím". Je to ten typ filmu, který si můžete pustit kdykoliv. :3

62)  Whovian  [29. 05. 2014 | 18:51]

Zkuste Nespoutaný Django. Miluju ten film :)
http://www.csfd.cz/film/294824-nespoutany-django/

61)  Shirubi  [28. 05. 2014 | 16:08]

Já mám ráda: LOL, A zase jedna popelka, Moderní popelka- byla jednou jedna píseň atd.;)

60)  Ambra  [26. 05. 2014 | 11:20]

Na televíziu a na nič hrané (ani kreslené rozprávky) sa už 2 roky vôbec nepozerám, ale milujem anime. Moje obľúbené žánre sú: fantasy, akčné, komédie, dobrodružné, pochmúrne na zamyslenie, tragédie a shounen-ai/yaoi (láska medzi dvoma mužmi/chlapcami a v yaoi aj ich sexuálny vzťah). A žánre, ktoré neznášam sú: shoujo (pre dievčatá), romantické (pokiaľ sa nejedná o shounen-ai/yaoi) a horory (ale iba, ak sú veľmi strašidelné, mierne mám rada).
Anime, ktoré sa mi navždy zapísalo do pamäti, je Wolf´s Rain. Od začiatku ma to úplne pohltilo, nevedela som sa od toho odtrhnúť, vžila som sa do deja... Tak som si obľúbila postavy, že som sa po konci, kde všetci umreli, na asi 2 týždne psychicky zrútila, nemala som chuť do jedla, stále som plakala a chcelo sa mi kričať a utiecť... Niečo takéto sa mi ešte nikdy predtým nestalo. Toto anime ma strašne zasiahlo. Videla som ho 2-krát a asi si ho pozriem tretí raz. Všetkým vrelo doporučujem, ale nepozerajte sa na posledné 4 diely, ak si obľúbite postavy. :´(
Moje ďalšie obľúbené anime sú Ookami to Koushinryou (Spice and Wolf), Hakkenden Touhou Hakken Ibun, Junjou Romantica, Mushishi, Hotarubi no Mori e (jediné romantické shoujo anime, ktoré sa mi páči)... a veľa ďalších.
A z hraných filmov sú moje obľúbené Bílý tesák, Přežít s vlky, Volání divočiny, Never cry wolf (toto neviem, ako sa volá v češtine/slovenčine, ale asi Nehaňte vlka/Nedělejte poplach) a ďalšie filmy o vlkoch (som vlčí maniak :D). A ešte večerníček Bráškové – prázdniny s vlčaty. :D (Takto by podľa mňa mal vyzerať správny film/seriál pre deti.)
Keď som bola malá, mala som veľmi rada seriály a filmy z Dysney Channelu a rôzne dokumenty o zvieratách a prírode (tie dokumenty mám ešte stále veľmi rada, len už ich veľmi nepozerávam). A od 4 do 7 rokov som sa neustále dokola pozerala na rozprávku Spirit - divoký žrebec. Nedávno som sa na to pozrela znovu a stále sa mi to veľmi páči.

59)  Jájoš  [25. 05. 2014 | 19:46]

No a málem bych zapoměla na avatar a dobu ledovou

58)  martta  [24. 05. 2014 | 12:19]

Mé oblíbené žánry jsou sci-fi, fantasy, dobrodružné, novodobě zpracované historické a dokonce i několik komedii (ale ne nějakých stupidních), a také Anime :) ale ty musím držet před okolím v tajnosti protože všichni to kritizují že je to jen pro malá "děcka". Jenže já si myslím že anime mají v sobě mnohem víc než některé filmy kdy budou mít a můj nejoblibenější je Jak vycvičit draka, ale také Spirit, Zvonilka atd. :). Ráda mám také Avatar, Ocelová pěst, Star Trek (film), Harry Potter, Eragon a velkou spoustu seriálů.

U některých filmů nesnášim když zprvu vypadá dobře a má i dobré recenze ale po shlédnutí čtvrtiny filmu (stejně jako Kaisa) odhadnu konec a nečeká žádné překvapení. Nebo když je film dobrý ale jako by trval jen pár minut. Někdy to vipadá že se režiséři snaží to co nejlépe nacpat do standartní jedné a půl hodiny.

57)  Sillia  [21. 05. 2014 | 20:09]

Kaisa: Jak tak pročítám to, Borgia apod... Tak jsem si ihned vzpomněla na Assassin´s Creed: Brotherhood, no jo, já vim, jsem hrozná, ale vážně nešlo to nepodotknout, když už je to poněkolikáté, co mě to napadlo při čtení tvých příspěvků, vím, že to spolu nemá nic společného, ale ignorovat to nešlo.

Gaťaka: Spirit.... To je taková skoro bych řekla nostalgie, také jsem na to před těmi 4 - 6 roky koukala, byl to můj nejoblíbenější film, koukala jsem na něj i s kamarádkou a mám na to pěkné vzpomínky, prostě nostalgie, ráda na to vzpomínám.

56)  Gaťata  [21. 05. 2014 | 07:48]

Mám ráda:
Avatar
Spirit divoký hřebec
Super pes
a mnoho dalších...
:D

55)  Otaku 4ever  [20. 05. 2014 | 19:20]

Tak u mě určitě zabodoval film Zmizení. Sice trochu brutální, ale což.
Mám samozřejmě ráda více filmů, v jednom kuse je sleduji. I když jsem po zmizených nemohla dojít nahoru po schodech ~_~.

Ale mám ráda i kreslené filmy, samozřejmě. Jsem ještě dítě, takže mě zaujal třeba Frozen, Rebelka, či dokonce jak vycvičit draka. Jsem prostě labužník na filmy, i když se to nezdá ~_~.

Nedivte se, když mi je 10 ~_~ =D.

54)  zmrzlinky  [18. 05. 2014 | 16:30]

užívám si horrory, ale ne sama ale s přátely ... ne kvůli tomu,že prý z toho uděláme komedii (není to pravda) ale prostě je lepší atmosféra. Strach cítíte z každého koutu a to já přímo miluju :3
Horrory: MAMA, V zajetí démonů, Černobylské deníky :33
taky mě baví staré animáče i nové. Když jsem se koukala npř. na Shrek 1 bylo to úplně jinačí než jak si to pamatuji Zkuste to :P
Animáče: Shrek, Doba ledová, Frozen, Zataženo, občas trakaře, Croodsovi, Příšerky S.R.O, Hotel Transylvánie, Já, padouch, Slepičí úlet, Madagaskar apod.
No a mezi českou klasiku patří:
České: Fimfárum, Saturnin, Ženy/Muži v pokušení, Marečku podejte mi pero nebo Jáchyme hoď ho do stroje ...
Samozřejmě nesmím zapomenout na edici Harry Potter (od prvního dílu se zkuste na to koukat až do 7) a to je asi vše :D

PS: děti než si něco pustíte radši si tom něco přečtěte, ju ? :P :D

53)  Elii  [18. 05. 2014 | 15:13]

EliiKaisa: Něco podobného jako ty si četla o Lucrezii a Cesareovi (teď se moc omlouvám pokud jsem špatně vyskloňovala ty jména :D ) jsem zase já četla o Markétě z Valois (Královna Margot) a jejích bratrech a taky jsem našla jen spekulace...no a taky si vybírám radši ty sporné momenty, ono je totiž často velice zajímavé sledovat různé názory a nakonec si vlastně zkusit vytvořit ten svůj :)

52)  Kaisa  [18. 05. 2014 | 12:34]

KaisaElii: Já jsem středověk, starověk, takže o něco málo dříve a poté začátky novověku a války, kde to jednoduše být přesné musí. Filmy nevím, raději na ně nekoukám, protože lidé mají tendence strkat moderní plesovky do dob, kde nemají co dělat. U knih to hodně záleží na tom, jakou verzi si autor vybere - a docela je chápu, že si musí vybrat sporné momenty historie, aby byla kniha zajímavá. To je u Borgiů - spekuluje se o incestním vztahu Lucrezie a Cesareho, ale nikdo to doopravdy neví. V některých knihách je to tak, jinde zase onak... :D Ono záleží hodně na knize a době. :) To máš pravdu. :)

51)  Elii  [18. 05. 2014 | 10:41]

EliiSillia: Máš pravdu u těch komiksových postav to není zas až tak hrozné. Hlavně kvůli tomu, že tyto postavy opravdu mají být asi dokonalé, takže v takových filmech mi to nevadí ;)

Kaisa: Asi záleží na tom o jakou historii se zajímáš. U mě je to 17.-18. století, kde polovina filmů zobrazuje všechno úplně jinak. U knih takový problém většinou také nemám, spíš jen u těch filmů. Co mi ale přijde jako docela zajímavé je to, že často knihy mluví o úplně stejné věci trochu jinak např. v jedné je "nemoc prodělal ve 14 letech, neměl žádné následky" a v druhé "nemoc prodělal ve 13 letech, od té doby měl křivý nos" (jsou to opravdu jen příklady! nic reálného :D )

50)  Kaisa  [17. 05. 2014 | 21:58]

KaisaElii: S historickými knihami tedy takový problém nemám a to je čtu poměrně hodně. Spousta autorů se drží toho, co se tehdy doopravdy dělo, takže pokud nesáhneš po vyloženě vyhrocené věci nebo červené knihovně, tak všechno dokonale sedí do doby. Já mám ráda Borgiovce, Medicejské a podobné rody s ne zrovna dobrou pověstí, tudíž u mě není problém, že by se mi někdo netrefil do noty - Nero, Caligula... Jsou to moji chlapečci a nikdy se nikomu nepodařilo je zničit. Jako koupila jsem si Jed, asi nejhorší knihu, co se mi dostala do rukou - je od Borgiů a autorka si tam přidala nějakou úplně mimózní postavu, ale jinak si myslím, že saháš do špatné části knihovny. :) Protože historický román je to od toho, aby tam ta historie byla správně, takže pokud to není nic z přítomnosti od všemožných rádobypisálků, červená knihovna nebo podobně, tak by to mělo sedět. ;)

49)  Sillia  [17. 05. 2014 | 20:39]

Elii: Jak jsi psala o těch dokonalých hrdinech v historických filmech (nebo knihách, ale to je jedno, jde o postavu v ději a jedno v čem), tak jsem si hned vzpomněla na Captain America, podle toho, co píšeš by se Ti asi (určitě) nelíbil, ono komiksy jiné něž dokonalé postavy nemají, ono komiksy samy o sobě jsou dost na pytel, ale jejich zfilmované verze, tak ty mi naopak přijdou dokonalé. Jen pro upřesnění, nesnažím se Ti nijak vymlouvat ten názor, jen mě k tomu tohle prostě napadlo, je mi jasné, že to tak totiž může působit, tak jenom abych se pak nemusela omlouvat, kdybych Tě urazila, protože to je to poslední, co chci.

48)  Elii  [17. 05. 2014 | 18:41]

EliiJá taky nemám ráda ty rádoby dokonalé lidi a to jak ve filmech tak v knížkách (jedna knížka co jsem chtěla přečíst začínala něčím jako "Mám bohaté rodiče, jsem veganka, jsem štíhlá, krásná..." *no* okamžitě šla zpátky do knihovny)..a ještě mi docela vadí některé historické idealizované filmy. Vzhledem k tomu, že se o historii opravdu zajímám, tak aspoň přibližně vím jak se lidi chovali ve společnosti, jak doma atd..no a v nich je vždycky dokonalá hrdinka, která ale samozřejmě působí nepřirozeně uměle a tím pádem je také krajně nesympatická..a tak tyhle filmy často dopadají tak, že záporáka mám radši kladnou hrdinku :D

47)  anid  [17. 05. 2014 | 15:01]

anidMiluji film Hunger games ( oba dva a těším se na dalším díl) a Spirit ( to kreslený a nevímpročú

1 2 3 4   »