Právě probíhající akce na Howrse: Důl Elementálů+ Všechny akce
Právě probíhající soutěž: Zatím žádná+ Všechny soutěže
Přehled českých výtvorů v KP!
Chat s adminkami
• Bleskovky a informace, co na webu nenajdete - sledujte nás na Facebooku!
• Anketa - VIP vs. Pegasus
Podvodné stránky - nenaleťte!+ Více novinek

Oblíbená osobnost

/gallery/av_diskuze3.png

Spousta z nás někoho obdivuje. Já třeba polovinu mých drahých slečen ze skypu, protože umí dělat grafiku, protože jsou tak úžasné, jak jen slečny mohou být a proto, že je mám strašně ráda. Ale je i spousta jiných lidí, které svým způsobem miluji, ale... s nimi je to složitější, víte. Polovinu z nich asi nikdy neuvidím (nepočítaje fakt, že jsou nejspíše mrtví) a druhá polovina na mne shlíží jako na ovci, ubohého fanouška. Ale to je jedno, protože nic jednoduše moje stanovisko nezmění... A co vy a vaše oblíbená osobnost?

Oblíbená osobnost. Pro někoho z nás vzor, pro jiné jen jakýsi plakát vysící na stěně v pokojíčku. Někdo je třeba jen nosí v srdci a v nejtěžších chvílích na ně vzpomíná a doufá. Občas se stávají terčem všemožných výbojů hormonů a fantazie, snad netřeba uvádět příklady třeba takových slash povídek (kdo nezná, tak jsou to povídky s "šokující" tématikou, kde většina hlavních hrdinů bývá většinou homosexuálně orientována, nebo něco v tom stylu - kdo ví lépe, nechť mne poučí) na One Direction a podobně. Ale oblíbená osobnost pro spoustu z nás může znamenat jakýsi sladký únik ze všední reality, jakýsi vytyčený cíl, jak chceme v budoucnu vypadat či jen životní vzor dokonalosti.

Já jsem ohledně této tématiky poněkud skeptická. Mám pár lidí, které bezmezně miluji, milovat asi vždycky budu, ale nedá se říci, že to jsou oblíbené osobnosti - ne, je to zpěvák skvělé skupiny, nádherný chlap z Apocalypticy a podobně. Svým způsobem mi přijdou vždy až nelidsky perfektní, žijí si svůj sen a ještě u toho většina z nich tak extrémně dobře vypadá. Ano, Perttu či Ville, dva nádherní krasavci, jejichž životním posláním je asi lámat nemálo dívčích srdíček.

Má oblíbená osobnost ani není hezká, pohledná už vůbec ne, a kdybych ji potkala, tak možná ani nezjistím, že je to doopravdy on. Připomínal by trochu bezdomovce, momentálně tedy spíše chodící kostru, ale neseděla bych si s ním ani povahově ani jinak. Však náplní jeho života byly asi dvě věci - alkohol a cigarety. Občas se objevila nějaká osudová žena, ale ta většinou nechtěla ztvrdnout na stereotypu neustáleho nevlastnění, hádání a existence mezi... Spodinou lidstva? Nechci to tak nazývat, příčí se mi to, protože ta osoba si to jednoduše vybrala. A nyní již není mezi námi, ale byl to jeho život, co stvořilo tak nádherná díla. Tedy... zase jak pro koho.

Tak tedy, abych vás příliš dlouho nenapínala, tak mou oblíbenou osobností je Charles Bukowski, spisovatel, bohém, ochlasta... Je toho spoustu, co se o něm říká, ale nikdo mu neupře tu jedinou věc, která ho vyšvihla na tuhle pozici u mé maličkosti - ten strašlivě upřímný humor, ironický a pravdivý náhled na všechno, co se děje ve společnosti, jakousi potřebu říci pravdu, co všichni známe jinak. A přimět lidi si to uvědomit.

Je spousta lidí, které znám, které jsem viděla, se kterými jsem mluvila, a kteří nejsou jen hloupou iluzí jakési poblázněné hlavy. Nechci tvrdit, že jeho díla chápu, protože... Já to ještě nezažila, nemám takové životní zkušenosti, abych něco podobného mohla jenom z úst vypustit, ale jednoduše mne tak fascinoval, že si tu příčku zaslouží. A já si jeho díla ponesu dál a dál, zůstanu jim věrná... Možná by o něco logičtěji znělo, kdyby tam vyšvihla Villeho (zpěvák HIM), Perttua (Apocalyptica), Kurta (Nirvana), nebo jenom třeba všechny lidi, kteří něčeho dosáhli - protože toho si já doopravdy cením, ale nikdo nikdy nesebere tuhle příčku Ch. Bukowskému. Protože u něj být sám sebou nabírá naprosto jiný rozměr...

A co vy a vaše oblíbená osobnost, čeho si na lidech ceníte, proč ji obdivujete a kdo se s ní (ne)úspěšně pře o první příčky ve vašem srdci? Povězte nám to, od toho je tady ten prostor pro vás.

Přidat komentář

Autor:

Text:

:) ;) B) :( :'( :P :D XD *yes* *no* :* :[ :-/ :O
Velké množství smajlíků či pouze smajlíky do komentářů nepatří!

Opište tento text: CAPTCHA

Komentáře

12)  Zuzu27  [25. 02. 2014 | 18:12]

Moje oblíbená osobnost je Celine Dion. Miluji její andělský hlas, když je mi na nic, jen si jí poslechnu, či promítnu nějakou písničku v hlavě (no jo no, když něco posloucháte 3 hodiny v kuse, nějak vám to tam samo naleze :D) a hned je mi líp. Je to můj největší vzor. Chtěla bych být jako ona <3 A to hlavně proto, že se chci stát zpěvačkou (prosím, na jednom takovém 'fóru' jsem zažila že se tomu lidi vysmívali apod. tak mě laskavě nepodceňujte, když jste mě v životě neslyšeli.. Neříkám to přímo o vás, jen nechci znovu vidět ty nadávky.....). Jak jsou Directionerové a Beliberové, já jsem: DIONATOR! :) <3

11)  Alena  [22. 02. 2014 | 10:03]

horses09Můj vzor je Josef Vána. Jednou bych chtěla být jako on.

10)  fer   [15. 02. 2014 | 22:31]

*suprově

9)  fer  [15. 02. 2014 | 22:30]

Já obdivuji člověka kterého miluji. To, čeho dosáhl
Je mu jen sedmnáct, ale i tak. Je na gymplu, hraje tak surově na housle že se to rovná Šporclovi. A získal si mě srdce. Všichni co si získali něčí srdce by se měli obdivovat

8)  Wewik  [13. 02. 2014 | 19:54]

WewikMoja obľúbená osobnosť je člen mojej rodiny. Veľa ľudí obdivuje svojich rodičov, akí boli dobrí a čo všetko si prežili, keď boli oni mladí. Ale pravdou je, že neviete, čo na tom príbehu skrášlili, či doplnili aby zaujali malé dieťa. Nevideli ste, ako niektoré veci dosiahli. Poznáte to len z počutia. Keď mi niekto povie, že jeho veľkým vzorom sú práve rodičia vždy ma to tak trochu prekvapí. Koľko detí pozná aj tie menej svetlé stránky ich života? Asi nikto, alebo len veľmi málo detí, lebo ktorý rodič by sa chcel pochváliť svojimi neúspechmi, či vecami za ktoré sa hanbí? Asi žiadny. Osobu, ktorú som vždy obdivovala, obdivujem a vždy budem je môj brat. Je o pekných pár rokov starší a aj keď niekedy hovorím, že by som ho najradšej zabila, uškrtila a tak ďalej, tak pravdou je, že by som ho nevymenila za nič na svete. Už ako malé dievča som pozerala ako hrá počítačové hry a ako mu to ide. Môjho brata by som vedela prirovnať ku *nesmejte sa :D* Pitbullovi. Keď sa do niečoho zahryzne, nepustí sa toho kým to nespraví. Preto ak mu niečo nešlo, či nespravil to na prvý raz robil to dovtedy, kým to neurobil. Pokračovalo to úspechmi na základnej škole, kde dosahoval výborných výsledkov v športe a športových súťažiach. V učení tiež nebol magor, vedel to, aj keď nad knihami som ho nikdy sedieť nevedela. Veľmi veľa času trávil s kamarátmi, závidela som im ja som ho chcela pre seba, aby sa so mnou hral a práve to, že mi svoj voľný čas nevenoval som mu nevedela odpustiť, lebo som si myslela, že ma nemá rád. Časom som ale zistila, že nepatrí medzi ľudí, čo svoje city a pocity dávajú najavo. Keď som bola staršia mama mi povedala, že keď som sa narodila, trávil so mnou najviac času z rodiny, hral sa so mnou, čítal mi a stále ma nosil na rukách. Ako malé dieťa som veľa plakávala (:DDDD) a asi ho to prestalo baviť, ale jeho nadšenie zo mňa opadlo, keď som začala chodiť do škôlky :D Odvtedy bol vždy niekto, komu venoval väčšiu pozornosť než mne. Nikdy sme si to nepovedali, ale vždy sme držali spolu. Bitky ako u väčšiny súrodencov vždy boli a vždy budú aj keď sme obaja už dosť veľkí na ne :D On išiel na gympel, ja som bola na základnej. Vtedy s začali rodičia zaujímať o jeho správanie lebo sa dosť zhoršilo aj keď voči mne bol stále taký istý ako predtým. Začal vynechávať školu, fajčil, pil, prepadol stal sa emákom ale stále to bol môj veľký vzor a vždy som chcela byť ako on. Zaujímavé, tuto vidieť, že mojim vzorom môže byť akékoľvek pochybné indivíduum :DD Nikoho ale neobdivujem tak ako jeho, žiadneho športovca, herca, spisovateľa, maliara...aj keď mnohí toho dosiahli oveľa viac ako on.

7)  aneta141  [12. 02. 2014 | 09:02]

aneta141Tohoto krásného psa našel jeden pán u kolejí a vzal si ho domů.O hačika se staral jak jen mohl,když pán odjel do práce hačik na něj čekal u kolejí aby domů mohli jít spolu.Ale pak se stala hrozná věc,tek skvělí pán co si vzal neviného psa domů zemřel.Hačik byl ale tak oddaný svému pánovi ža chodil ke kolejím čekat na svého pána káždý den až do své smrti.Možná že jeho duch na svého pána ještě čeká.

Když jsem vám to sem psala málem jsem se rozbrečela,měla jsem slzy na krájíčku ;(.
http://www.dogster.com/files/Hachiko-A-Dog-s-Story-hachiko-a-dogs-story-14893555-750-1138.jpeg

6)  Čarodějka562   [12. 02. 2014 | 08:30]

já musím souhlasit s Wolf. W :)
Už od první chvíle,kdy jsem si Hačikovi (někde se uvádí jen o Hačim) četla v mé ilustrované knize o psech mě jeho příběh zaujal ;) Jeho oddanost mě též donutila k slzám...A tak dále,nechtěla bych se moc opakovat ;)

5)  Wolf. W  [11. 02. 2014 | 16:26]

No já osobně neobdivuji Osobu, ale Hačika.
Asi proto že byl natolik oddaný svému pánovi, když jsem ten film viděla brečela jsem jako mimino. Hačiko byl úžasný pes, i teď když si na jeho příběh vzpomenu začnou mi téct slzy. možná někdo řekne (takové lidi znám), že byl Hačiko normální pes z Číny a, že podle....... je to obyčejný pes,ale mě prostě jeho příběh natolik zaujal, že sem si o něm hledala věci na netu..... Omlouvám se že nepíši o nějaké lidské osobě, ale já lidi moc nemusim.....
Waše Wolf. W :D

4)  zelí  [11. 02. 2014 | 16:22]

seasaNo, já hodně obdivuji učitele a jejich trpělivust (musíme si přiznat, že to snámi není vždy opravdu lehké),pak nespočet howrsáků (grafici, elita ..) dál to bude česká drezůra (Ema Janáčková, Šárka Charvátová atd. ...) a samozřejmně i německou špičku (Ulla Salzgeber, Ingrid Klimke). A ano to je vše svět filmových či pěveckých hvězd mám sice pár co se mi líbí, ale tak vysoko jako jezdeký sport se nikdy nedostanou nikdy ... .

3)  Malina  [11. 02. 2014 | 13:09]

MalinaJe těžké popsat koho obdivuji nebo ne. Z Howrse jsem obdivovala a vždy budu obdivovat hráčku Gipsík. Ani pořádně nevím proč, ale už jako na nováčka na mě zapůsobila. Můj obdiv si zaslouží i holky z webu protože dokud jsem to nezažila nedokázala jsem si ani představit co správa fanstránky obnáší..a není to nic lehkého :D Co se týče "reálného" světa tak tady není zas až tolik možností k obdivu. Ano je úžasné kam se naši sportovci vypracovali nebo herci apod..,ale upřímně si přiznejme, že jediné co na nic můžeme obdivovat jsou peníze. Ano zní to divně, ale je to tak. Člověk se nenarodí s tím, že má talent na běhání nebo jízdu na koni apod..za jejich úspěchem stojí roky a roky tréninků a ty, co si budeme povídat, něco stojí. A nemít tyhle tréninky tak se k tomu sportu ani třeba nedostanou. To samé je i u některých herců..jsou slavní, protože mají slavné rodiče....Upřímně můj respekt patří těm hrdinům, které nevidíme. Jako hasiči, záchranáři apod..Jsou to lidé, kteří to co dělají sice berou jako samozřejmost, ale dokázali toho MNOHEM víc něž nějaký zpěvák.

2)  Samínek  [11. 02. 2014 | 10:35]

Ahoj! Já hrozně moc obdivuji Matta Smitha herce který hraaje 11.doctora ve seriálu doctor who, moc ráda bych se s ním setkala ale to se mi asi bohužel nesplní.:-( Navíc teď přišla hrůzná zpráva, 11.doctora už hrát nebude, bude nový doctor. Když se proměŇOVAL-kdo to neviděl nepochopí o čem povídám,... brečela jsem ano naprosto ho miluji ikdyž jsem se s ním nikdy nesetkala, obdivuji ho kvůli jeho humoru,lásce,...

1)  *Elfka*  [10. 02. 2014 | 23:04]

Ahojte, já obdivuji mnoho lidí... Třeba vás grafičky tohoto webu za tak skvělou grafiku. Taky obdivuju všechny skvělé sportovce, z čr jsou to hlavně Martina Sáblíková a Gabriela Soukalová.. obě jsou to úžasné sportovkyně a stálo je to hodně sil vypracovat se tam, kde jsou.:)

«   1 2 3