Právě probíhající akce na Howrse: Důl Elementálů+ Všechny akce
Právě probíhající soutěž: Zatím žádná+ Všechny soutěže
Přehled českých výtvorů v KP!
Chat s adminkami
• Bleskovky a informace, co na webu nenajdete - sledujte nás na Facebooku!
• Anketa - VIP vs. Pegasus
Podvodné stránky - nenaleťte!+ Více novinek

Oblíbená osobnost

/gallery/av_diskuze3.png

Spousta z nás někoho obdivuje. Já třeba polovinu mých drahých slečen ze skypu, protože umí dělat grafiku, protože jsou tak úžasné, jak jen slečny mohou být a proto, že je mám strašně ráda. Ale je i spousta jiných lidí, které svým způsobem miluji, ale... s nimi je to složitější, víte. Polovinu z nich asi nikdy neuvidím (nepočítaje fakt, že jsou nejspíše mrtví) a druhá polovina na mne shlíží jako na ovci, ubohého fanouška. Ale to je jedno, protože nic jednoduše moje stanovisko nezmění... A co vy a vaše oblíbená osobnost?

Oblíbená osobnost. Pro někoho z nás vzor, pro jiné jen jakýsi plakát vysící na stěně v pokojíčku. Někdo je třeba jen nosí v srdci a v nejtěžších chvílích na ně vzpomíná a doufá. Občas se stávají terčem všemožných výbojů hormonů a fantazie, snad netřeba uvádět příklady třeba takových slash povídek (kdo nezná, tak jsou to povídky s "šokující" tématikou, kde většina hlavních hrdinů bývá většinou homosexuálně orientována, nebo něco v tom stylu - kdo ví lépe, nechť mne poučí) na One Direction a podobně. Ale oblíbená osobnost pro spoustu z nás může znamenat jakýsi sladký únik ze všední reality, jakýsi vytyčený cíl, jak chceme v budoucnu vypadat či jen životní vzor dokonalosti.

Já jsem ohledně této tématiky poněkud skeptická. Mám pár lidí, které bezmezně miluji, milovat asi vždycky budu, ale nedá se říci, že to jsou oblíbené osobnosti - ne, je to zpěvák skvělé skupiny, nádherný chlap z Apocalypticy a podobně. Svým způsobem mi přijdou vždy až nelidsky perfektní, žijí si svůj sen a ještě u toho většina z nich tak extrémně dobře vypadá. Ano, Perttu či Ville, dva nádherní krasavci, jejichž životním posláním je asi lámat nemálo dívčích srdíček.

Má oblíbená osobnost ani není hezká, pohledná už vůbec ne, a kdybych ji potkala, tak možná ani nezjistím, že je to doopravdy on. Připomínal by trochu bezdomovce, momentálně tedy spíše chodící kostru, ale neseděla bych si s ním ani povahově ani jinak. Však náplní jeho života byly asi dvě věci - alkohol a cigarety. Občas se objevila nějaká osudová žena, ale ta většinou nechtěla ztvrdnout na stereotypu neustáleho nevlastnění, hádání a existence mezi... Spodinou lidstva? Nechci to tak nazývat, příčí se mi to, protože ta osoba si to jednoduše vybrala. A nyní již není mezi námi, ale byl to jeho život, co stvořilo tak nádherná díla. Tedy... zase jak pro koho.

Tak tedy, abych vás příliš dlouho nenapínala, tak mou oblíbenou osobností je Charles Bukowski, spisovatel, bohém, ochlasta... Je toho spoustu, co se o něm říká, ale nikdo mu neupře tu jedinou věc, která ho vyšvihla na tuhle pozici u mé maličkosti - ten strašlivě upřímný humor, ironický a pravdivý náhled na všechno, co se děje ve společnosti, jakousi potřebu říci pravdu, co všichni známe jinak. A přimět lidi si to uvědomit.

Je spousta lidí, které znám, které jsem viděla, se kterými jsem mluvila, a kteří nejsou jen hloupou iluzí jakési poblázněné hlavy. Nechci tvrdit, že jeho díla chápu, protože... Já to ještě nezažila, nemám takové životní zkušenosti, abych něco podobného mohla jenom z úst vypustit, ale jednoduše mne tak fascinoval, že si tu příčku zaslouží. A já si jeho díla ponesu dál a dál, zůstanu jim věrná... Možná by o něco logičtěji znělo, kdyby tam vyšvihla Villeho (zpěvák HIM), Perttua (Apocalyptica), Kurta (Nirvana), nebo jenom třeba všechny lidi, kteří něčeho dosáhli - protože toho si já doopravdy cením, ale nikdo nikdy nesebere tuhle příčku Ch. Bukowskému. Protože u něj být sám sebou nabírá naprosto jiný rozměr...

A co vy a vaše oblíbená osobnost, čeho si na lidech ceníte, proč ji obdivujete a kdo se s ní (ne)úspěšně pře o první příčky ve vašem srdci? Povězte nám to, od toho je tady ten prostor pro vás.

Přidat komentář

Autor:

Text:

:) ;) B) :( :'( :P :D XD *yes* *no* :* :[ :-/ :O
Velké množství smajlíků či pouze smajlíky do komentářů nepatří!

Opište tento text: CAPTCHA

Komentáře

52)  Surya293  [03. 09. 2016 | 19:22]

Surya293Má oblíbená osobnost je Michael Jackson (viz avatar :D)... Byl to úžasný člověk hned v několika ohledech - myslím, že ani nemá cenu je sem vypisovat - anebo možná ano, pro ty, kteří ho viděli jen skrz oči bulváru.

Byl milý a nebyl bezohledný, vážil si života a planety Země - snažil se ji ze všech sil zachránit. Vážil si všech lidí,pomáhal hladovějícím lidem a pořádal fondy pro děti bez domova a pro chudé země.

Byl to naprosto úžasný zpěvák a tanečník, který hudbě naprosto rozuměl, a v tanci skoro věděl, co po něm chtěla. A hlavně jí rozuměl, a do své tvorby se vážně zapojoval - ne jako nějací ti zpěváci, kteří zaplatí prachy, dostanou text, hudbu, choreografii, námět na vidoeklip a je to. On se do toho zapojoval, a vzhledem k jeho perfekcionismu bylo vše perfektní.

R.I.P Michael Jackson - nechť odpočívá v pokoji, aniž by ho kdokoliv pohoršoval!

V mých příčkách nemá s kým soupeřit.

51)  lauricka1  [07. 01. 2016 | 19:24]

Ešte som zabudla.
John Green, James Dashner a George R.R. Martin
Prečítajte si ich knihy a pochopíte prečo :) *yes*

50)  lauricka1  [07. 01. 2016 | 19:17]

Thomas Brodie-Sangster :*:*:*:*
Najviac top človek na svete /pre mňa/ a je inšpiráciou. Nedá sa opísať prečo vlastne je v mojom srdci na úplnom vrchole, ale viem, že to nie je len kvôli jeho vzhľade. Thomas mi proste dodáva inšpiráciu vo všetkom čo robím. Je úžasný a keď sa pozriem na jeho úsmev, no nedokážem to ani opísať, pretože TBS je T.O.P. :*:*:*
Potom to pokračuje Gogom a Selassiem. No proste náš Danko a Slážko sú super youtuberi a hlavne spolu. Keď sa pozriem na video čo i len jedného, dokážem sa začať rechtať ako kôn aj keď mám náladu pod psa.
Na takom tom pomyselnom treťom mieste sa nachádza Kit Harington. No kto nezbožňuje Jona Snuha?? *yes*
Peter Dinklage. On vám proste dodáva silu a tak podobne. pretože kopec dievčat sa trápi úplne sprostými vecami, ale keď ste sa na neho niekedy pozreli, tak ste si uvedomili, aké ťažké detstvo musel mať. Predsa len mať rastovú chybu je oveľa horšie ako pár kíl na vyše alebo nejaké trápne vyrážky na tvári. Takže práve preto je pre mňa vzorom, pretože aj cez to všetko sa dostal tak ďaleko.
Ian Somerhalder. Pretože ja som pripútaná k ľuďom, ktorí milujú zvieratá a pomáhajú im a on je presne príklad pre tých, ktorí svoje nadmerné peniaze rozhadzujú ledabolo. ;)

49)  Veronika  [18. 10. 2015 | 11:44]

VERONIKAMůj vzor je určitě Avril Lavigne.:)

48)  Patricie  [07. 06. 2015 | 20:20]

Hoggy ! jmenuje se Petr Lexa a má skupinu SLZA s Lukášem =) nádherně zpívá ! =3
nej youtuber

47)  Sběratelé kostí (Bones) :)  [29. 03. 2015 | 15:35]

Moji dva nejoblíbenější herci jsou - Emily Deschanel a David Boreanaz.Je to úžasná dvojice,která hraje v nejlepším seriálu.Pokud máte tento seriál taky někdo rád napište-budu jen ráda ;) -Na Howrse se jmenuji DUDANKA22

46)  farana  [15. 02. 2015 | 14:08]

faranaMůj vzor? Katy Perry z řady slavných ale...velkým vzorem je pro mě každý kdo pomůže člověku či zvířeti v tísni,každý kdo soucítí s neštěstím druhých a snaží se jim pomoc,každý kdo je tolerantní nad tím že je někdo hloupější než jiní že je někdo chudší než jiní... To je můj životní vzor! :)*yes*

45)  Karin  [06. 12. 2014 | 19:51]

TitusV prvom rade dúfam, že nevadí, že budem písať po slovensky, ale som zo Slovenska, po česky síce viem, ale predsa sa mi nechce všetko prekladať a napísať to neviem, keďže tu nemám české znamienka.

Takže prvé miesto v mojom srdci patrí úžasnému tanečníkovi, choreografovi a menej známemu hercovi, 27-ročnému Američanovi menom Misha Gabriel (alebo celým menom Misha Gabriel Hamilton). Úplne som si ho zamilovala vo filme Step up revolution, kde som ho videla prvýkrát. Páči sa mi hlavne výzorom a jeho tancom, bližšie ho totiž bohužiaľ nepoznám. Pravdepodobne ho nikdy naživo neuvidím, nakoľko žije až v LA v Amerike. Najhoršie však bolo, keď som o rok neskôr zistila, že bol na Slovensku vystupovať a ja som o tom nevedela (lebo som o ňom vtedy ešte nevedela). :( No videla som asi už úplne všetky jeho videá a choreografie na YouTube a pravidelne sledujem jeho nové fotky na Instagrame. Závidím mu, ako dobre vie tancovať, ale nechcem príliš snívať o tom byť taká ako on, lebo viem, že je to asi nereálne. :P Ale tajomstvo je, že poznám jedného chlapca v mojom veku, ktorý sa naňho veľmi podobá. *yes*

Druhá priečka patrí síce staršiemu (45-ročnému), ale určite sympatickému hercovi a surfistovi - Simonovi Bakerovi. Vďaka svojim krásnym modrým očiam, blond vlasom a čarovnému úsmevu sa pravidelne ocitá v rebríčkoch najkrajších ľudí sveta. Ani niet divu, lebo keď bol mladý, privyrábal si ako model. Preslávil sa v seriáli Mentalista, kde hral ako Patrick Jane.

A tretia priečka patrí niekomu, kto do tohto poradia absolútne nezapadá, ale patrí mu môj obdiv. Určite sa na tú tretiu priečku nedostal svojim vzhľadom, ako Misha Gabriel alebo Simon Baker. Okúzlil ma jeho dojímavý a silný príbeh. Tvrdý rakúsky prístup, odhodlanie a sila, ale aj jeho svojský humor. Ide o (dnes už 65-ročného) pretekára F1 (ani ja by som nepovedala, že ma zaujme príbeh o formulách :P) - Niki Laudu. Určite ho mnohí poznajú podľa tragickej nehody z roku 1976, keď takmer minútu horel vo formule pri teplote okolo 800 °C po vážnej zrážke. Ešte pred nehodou sa stal majstrom sveta, no po nehode sa mu to podarilo ešte dvakrát. Aj napriek jeho vzhľadu odmietol plastiku, nechal si urobiť iba operáciu očí a uší. Prostredie formuly dodnes neopustil. Má vlastný tím. Tento silný Rakúšan si určite zaslúži obdiv, rešpekt a uznanie. Práve tým ma úplne dostal.

Určite je úžasné byť samou sebou. Od toho neupustím. Nikdy sa nebudem hrať na niekoho, kto nie som. Ale mať svojho idola podľa mňa nie je nikdy na škodu. :)

44)  kralicekkaja  [17. 11. 2014 | 13:51]

Kralicekkaja13Miluju Arianu Grande :)
je to má nej zpěvačka :) Zpěváka mám nejoblíbenějšího Pharella Williamse (Zapoměla jsem jak se to píše XD) a také Macklemore :)

43)  LiquidChocolate  [22. 10. 2014 | 20:42]

Ahoj, z těch, se kterými se nikdy nesetkám, je to určitě Michelle Creber nebo (trochu známější) Sonny Moore aka Skrillex:D
Jinak z Howrse jsou mými vzory moderátořiB)

42)  Coffee  [16. 10. 2014 | 18:19]

Já jsem křesťanka, takže mým největším vzorem je Bůh, Ježíš a Duch Svatý. Dále pak kladné postavy z Bible, u kterých mě oslovil jejich charakter, vůle, odvaha, odhodlání, poslušnost, například Ester, Rút, David, Abraham, Noe, Josef, Elijáš, Elíša, apoštolové, Pavel a mnoho dalších. Dále jsou mými velkými vzory rodiče a prarodiče. A v poslední řadě i můj nejoblíbenější zpěvák Brandon Heath.

41)  erinn  [14. 10. 2014 | 16:06]

erinnGood day! Or no?
Já vzor nemám, jsem svá, nikdo mi to nebere. Neinspiruji se nikým, jsem taková jaká chci být a chci přijít sama na to, kdo jsem....
A když už, tak je to moje milovaná maminka....
V žádném zpěvákovi ani zpěvačce jsem nikdy vzor neviděla, všichni, které mám ráda, zpívají pro peníze a pro slávu... Navíc jejich hlasy upraví, takže jsou videoklipy super a naživo je to jen banda uřvaných lidí, kteří trhají ušní bubínky.... mně jsou ti zpěváci úplně ukradení, prostě jen ,,nazpívají" pár vět, ostatní to zmixují a upraví a je song na světě...
Jediní, kteří jsou v slavní a ještě nejsou tak ,,vylepšovaní" jsou herci...
Hlas upravíš, ale postoj, mluvení, cit, ten nikde ,,nenamixuješ"....
Je mi jedno, co si myslíte, jak jsem děsná a další, že tu všechny a jejich ,,úžasně nazpívané songy" takhle pomlouvám...
Je to můj názor, vy mi ho neseberete....

40)  Francesca  [21. 09. 2014 | 10:35]

Parapa857Si nejlepší adminka na světě!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§§§§§§§§§§§§§§

39)  Kaisa  [18. 09. 2014 | 20:41]

KaisaTak to děkuji. :)

38)  Francesca  [18. 09. 2014 | 18:01]

Parapa857Prosím Kaisičko moje odepiš prosím :D Si vážně fajn osoba a můj vzor seš vlastně asi ty

37)  Francesca  [16. 09. 2014 | 18:52]

Parapa857Kaiso: Ten nápad byl dobrej :)

36)  Francesca  [07. 09. 2014 | 07:45]

Parapa857Někdy poslouchám 5 seconds of summer a linkink park.
Ale na howrse jste mi vzor vy všichni!!! Každý v sobě něco máte. Hlavně vy adminky.
Mám Vás ráda!!!!!!!!!!!!!!:*:*

35)  kralicekkaja  [04. 09. 2014 | 16:16]

kralicekkaja3Mám ráda Arianu Grande :)

34)  Aria  [19. 08. 2014 | 15:11]

Můj vzor je Barbora Tomanová :)

33)  The Master  [14. 08. 2014 | 12:36]

Já obdivuji Dicka Francise, to, s jakou lehkostí píše detektivky.... A i jiné fajn spisovatele. Lidé, které též obdivuji jsou ti, co neměli moc štěstí, ale zvládají to. Nedávno jsem viděla pána s amputovanou nohou - měl umělou a chodil v kraťasích... Já bych seděla asi někde v koutku seděla a brečela, nebo byla naštvaná, nevím.... Každopádně tento pán mne překvapil. Taky obdivuji mou bývalou třídní. Neměla jsem ji moc ráda, a bohužel, o tom, jaká je fantastická a jak si rozumíme, na to jsem přišla až na konci tohoto školního roku.... Už nikdy mou třídní ani učitelkou nebude. A obdivuju svou mamku, pro to, jaká je, i když si prošla všeličím, obdivuju ji pro nadhled a jejíí přístup :)

1 2 3   »