Právě probíhající akce na Howrse: Důl Elementálů+ Všechny akce
Právě probíhající soutěž: Zatím žádná+ Všechny soutěže
Přehled českých výtvorů v KP!
Chat s adminkami
• Bleskovky a informace, co na webu nenajdete - sledujte nás na Facebooku!
• Anketa - VIP vs. Pegasus
Podvodné stránky - nenaleťte!+ Více novinek

Oblíbená kniha

http://howrse.jecool.net/gallery/av_diskuze3.png

Jste pravým milovníkem knih, nebo Vám slouží jen jako výplň na poličce?

booksPro někoho knihy znamenají životní lásku, někdo je vnímá jako zdroj vědění, jiný v nich vidí vytoužený útěk do světa fantazie. Někteří jedinci si představí pouze utrpení v podobě povinné četby ve škole. Ať tak či tak, zde máte možnost se k tomuto tématu vyjádřit ;).

Já osobně se považuji za průměrného čtenáře, knihy mám ráda a ráda se občas koukám, jak se vyjímají v mé knihovničce (horší je to s utíráním prachu na nich :D). Nemám problém vzít do ruky jakoukoliv knihu, zda ji však dočtu už záleží na tom, jak moc mne zaujme. Určitě to sami znáte (přinejmenším z té povinné četby :D), některé knihy Vám prostě nejsou po chuti a čtou se Vám těžce, musíte se do toho nutit. Já v takovém případě knihu odkládám, protože pro mě je četba odreagování, jiný svět. Nadruhou stranu pokud je kniha záživná a pohltí mě, tak ji jen těžko dám z ruky a jsem schopná být vzhůru třeba celou noc, dokud ji nepřečtu.

Co se žánru týče, nejraději mám asi fantasy, sci-fi, mysteriozní, thriller a jelikož mi už není náct, tak mi nevadí ani "dospělácké" téma (tuším, že v žánrovém označení se lze setkat přímo s adult nebo new adult). Nepohrdnu ani e-bookem, ačkoliv někteří čtenáři jej zavrhují. Co si ale budeme povídat - v dnešní době je k výběru tolik knih, že pokud bych si je měla všechny koupit, tak se nedoplatím. Navíc jestliže se jedná třeba o neznámého autora, o jehož stylu psaní nic nevím, je jistější si ho oťuknout prvně takto.

Často e-booky vyhledávám, pokud se jedná o knižní sérii, která se mi zalíbila, ale klasicky jsem si koupila pouze první díl a prostě nemůžu počkat do dalšího dne a zajít si do knihkupectví (kde třeba ani nemám jistotu, že knihu budou mít a čekat než dorazí poštou? - to fakt teda ne :D). V takovém případě jsem schopná dokonce sáhnout po anglické verzi knihy, jestliže u nás ještě nevyšla (a ne, zase tak perfektně nešprechtím, ale prostě si to domyslím).

books2Když už je nadpis diskuze oblíbená kniha, asi by nebylo špatné napsat, které knihy se řadí do mé TOP. Budu velmi originální a uvedu zde Pána prstenů (J. R. R. Tolkien), Hladové hry (Dan Simmons) či sérii o Mercy Thompson (Patricia Briggs). Uvažovala jsem i o sérii Píseň ledu a ohně, která se teď hlavně v seriálovém podání těší velké oblibě a někteří ji označují za snad nejlepší fantasy ságu, ale přiznám se, že jsem se zasekla u druhého dílu a zatím neměla odvahu číst dál. Tuším, že na mne to začalo být až moc historické a spletité, ale rozhodně se ke knize vrátím, jelikož seriál je prostě epický :).

 


Jak jste na tom Vy? Máte doma knihovničku či "čtecí koutek" (pokud ano, klidně pošlete foto :) )? Preferujete klasické knihy nebo e-knihy? Jaké žánry jsou Vám nejblíže? Neváhejte se s námi podělit :).


 

„Četba dobré knihy je ustavičný dialog, při kterém nás kniha oslovuje a naše duše odpovídá.“


— André Maurois

Přidat komentář

Autor:

Text:

:) ;) B) :( :'( :P :D XD *yes* *no* :* :[ :-/ :O
Velké množství smajlíků či pouze smajlíky do komentářů nepatří!

Opište tento text: CAPTCHA

Komentáře

96)  sladká jahůdka   [02. 12. 2014 | 14:18]

jahudkaJá čtu docela hodně. Můj nej žánr je asi fantasy a dějiny. K narozninám hodně dostávám knihy a to mě těší.
A oblíbená kniha? Malá baletka. Jelikož je to serie a v anglické četbě bych to nedala tak ji pořád sleduji.
sj

95)  bublinková koupel  [12. 07. 2014 | 16:34]

Jsem blázen do čtení, i když nemám tolik času...
Mezi mé nejoblíbenější knížky patří Harry Potter (už je to klasika, četla jsem všech sedm dílů 6x), Oksa Pollocková (v nejbližší době by měl vyjít další díl), Odkaz Dračích jezdců, Letopisy Narnie, Hunger Games (během měsíce jsem všechny knihy přečetla 3x) a moje nová láska Nástroje smrti - Město z kostí, Město z popela, Město ze skla, Město padlých andělů, Město ztracených duší a poslední Město nebeského ohně (má vyjít v listopadu). Rozhodně doporučuju všechny tyhle knihy! Snad si vyberete tu svou...

94)  Naty  [25. 05. 2014 | 14:43]

Ahoj *yes* momentálně čtu Hunger games 2 a je to mnohem lepší než film!! Také mám ráda knížku CHERUB, kdo ji ještě nečetl tak doporučuji! :) Inak kdyby někdo měl pár nápadů na knížky tak napište určitě si to přečtu :)

93)  Karmanea  [22. 11. 2013 | 12:56]

Já souhlasím s Davinci... hodně často se stává, že nekvalitní knihy zaplní žebříčky a potom se člověk vůbec nemůže orientovat podle nějakých statistik... třeba 50 shades of gray se drželo neuvěřitelně dlouho v TOP statistikách (viz http://www.sevt.cz/obchod/knihkupectvi/) a já to třeba četla a nelíbilo se mi to... je pravda ale, že je to každého věc, co se mu líbí a co ne.

Mně se hodně líbil třeba Zaříkávač koní. :-) Jestli se pamatujete ten film, tak to je předloha. Moc dobré čtení.

Z fantasy mám asi nejradši Malazkou knihu padlých :-)

92)  DaVinci  [18. 08. 2013 | 17:03]

DaVinciTaké ráda čtu, ale kdybych si měla vybrat mezi filmem a knížkou... Nevyberu si. Ale teď z mého čtenářského já. Mám ráda hodně žánrů, a o to více mě udivuje a mrzí pár věcí. Za prvé, kolik lidí má rádo sci-fi. Jenže tady někomu asi nedošlo, co to sci-fi vůbec je. Já čtu to opravdové, a myslím, že někteří, kteří mají sci-fi jako oblíbený žánr, by vážně zůstalo koukat s otevřenou pusou. Protože by to vzdali po pár stránkách. Pak fantasy - v této době ho čte každý. Také ho mám ráda, jenže. Sehnat dnes dobrou fantasy knížku, to se skoro nedá. Stmívání, Upíří deníky apod. - přesně kvůli těmto *******. Tyto "bestsellery" zaplavují knihkupectví a knihovny jako tsunami z odpadní roury. Jistě, každý čte co se mu líbí, toto je čistě můj názor, a můžete si mě nenávidět jak chcete, a já upřímně doufám, že se ty knihy nikdy nedostanou ani do první stovky nejlepších fantasy. Ještě jedna věc, a pak už jen ty lepší. Originalita. Jen se podívejte, upíry, deníčky, školami pro "nadpřirozené", úžasnými hrdiny a hrdinkami, atakdále, se to všude jen hemží. Ach jo. A teď konečně, co mám ráda. Detektivky, s dobrou zápletkou, aby člověk nerozlouskl záhadu po pár prvních kapitolách. Samozřejmě sci-fi, a fantasy (FANTASY, ne ubohé variace na tento úžasný žánr), a pak MIX knihy, klasika, historické, na co se kde narazí. A z konkrétních titulů a autorů? Dick Francis a jeho detektivky, Agáta s Poirotem a slečnou Jane, Heinlein s úžasným sci-fi, a spousty dalších... Jen oddělení pro dospělé, i když vzhledem k mému věku bych měla ještě chodit do dětských. Tůdle, to bych dříve létala, než četla knížky z jejich výběru :P.

91)  Snoopy1500  [28. 07. 2013 | 22:49]

Pro mně je čtení super dobrodružství, které jen tak v obyčejném životě nemůžu zažít. Mám spousty oblíbených knížek a tak je těžké vybrat jenom některé z nich.
Mezi ty nejlepší rozhodně patří: Harry Potter, Pán prstenů, Letopisy Narnie, Artemis Fowl, Hunger games, Podzemí, stripy Peanuts (Snoopy):) a spousty dalších!
Žánry: fantasy, detektivky, dobrodružné

90)  actilek  [28. 07. 2013 | 20:56]

Mně se líbí dobrodrůžo u koní nebo s vlky :*:*
koně: Černý mustang, Léto jako když vyšije
vlci: Bílý tesák, Vlci

89)  Eliz  [12. 07. 2013 | 21:34]

Jeden příspěvek na toto téma už jsem přidala, ale nemohu si odpustit další.
Knížek jsem přečetla spousta, ale několik z nich se opravdu nejlepších: Inkarceron, Saphique, Virus a Poklad, Bájná pečeť - Věk magie a Čas zkázy, Eon a Eona a spousta dalších

88)  Didi25  [11. 07. 2013 | 11:42]

Četba patří mezi mé nejoblíbenější koníčky, miluju hlavně fantasy, sci-fi, mysteriózní a tak.

Mezi mé nej knihy patří:

Škola noci
Sukuba
Percy Jackson
Vampírská akademie
Temný anděl
Harry Potter
Hunger games
Pokrevní pouto
Smečka, Vzpoura, Obeť
Upíří deníky
Na větrné hůrce
Twilight saga a další

87)  kobík  [03. 07. 2013 | 08:08]

Knihy jsou moje nejoblíbenější zábava. Kdykoli se potřebuji odreagovat, čtu si. Nejraději mám knihy od Jacqueline Wilsonové. Moje nej knihy (kromě od J.Wilsonové):
fantasy Zlatý kompas
thriller Zrádný anděl
nevímco Lichožrouti
a mnoho dalších

86)  Dobi  [25. 06. 2013 | 16:43]

DobiJá knihy doslova vdechnu do sebe.Nejraději mám fantasy.:*

Moje oblíbené knihy:

Harry Potter (všechny díly)
Čarodějnice z Hex Hall a další dva díly
Smečka a další dva díly
Škola noci (všechny díly)
Pohřešovaná (kniha z Ponyclubu)
Letopisy Narnie
Sedmý smysl - tyto knihy teprve začínám číst, jsem u druhého dílu, je to takový český Harry Potter a není to vůbec špatné!!! doporučuji dospělím, dětem i pubert´ákům =)
Poselství Jednoorožců - všechny díly
Alexa cvičitelka koní - 2.díl
A mnohé jiné, ted´ si nemůžu vzpomenout na jména...

Já osobně jsem dobrá čtenářka a má knihovnička je úplně plná. =D

Mé nejoblíbenější žánry knih:

Fantasy
Sci-fi
Detektivky
apod...

Já mám radši klasické knihy než e-knihy.

85)  Clawdeen001  [24. 06. 2013 | 13:06]

deník mimoňky:*

84)  Adera  [22. 06. 2013 | 17:16]

Moje nejoblíbenější kniha je trilogie Nástroje Smrti. Jinak mám poličku zaplněnou Mangou Naruto a InuYasha

83)  bublinková koupel  [22. 06. 2013 | 12:50]

Odkaz dračích jezdců od Christophera Paoliniho:*

82)  Denisa  [22. 06. 2013 | 11:52]

DenielaTwilight saga

81)  Kenvelo 13  [22. 06. 2013 | 09:49]

Knihy zbožňuji, hltám jednu za druhou a asi nejvíc mě baví fantasy sem tam něco s koňmi. Nejlepší knihy pro mě jsou Harry Potter Hraničářův účeň, Bratrstvo, čarodějnice z hex hall a pokračování, Na jízdárně, stmívání, lassie se vrací, Hunger games!! a ani tygrovo prokletí není vůbec k zahození:)

80)  zálesák  [21. 06. 2013 | 15:26]

A:Klářin sen,Klářino trápení,Klára má koně,Kláro,na start!A samozřejmě Dívky v sedlech a Harryho Pottera,Školák Kája Mařík a Kluci,holky a Stodůlky 1.a 2.díl!B):);)

79)  gaviálindický  [20. 06. 2013 | 19:24]

no já mám v čtenářském deníku |64 knih čtěte budeetemít velkou slovní zásobičku!:*

78)  Elii  [19. 06. 2013 | 19:31]

EliiJá jsem poslední dobou bohužel moc nestíhala číst kvůli učení ;( V létě bude snad více času :D e-knihy moc nemám ráda, bohužel mě z nich bolí oči :-/ Nejblíže jsou mi asi fantasy knihy, a pokud možno ať se aspoň trošku týkají historie, nemůžu přijít ale na některé ty "fantasy románky" příjde mi, že všechny jsou skoro stejné :P Nejlepší knížky jsou Hraničářův učeň, Škola noci, Rudá jako rubín + pokračování a Temný anděl :)

77)  Dashow  [18. 06. 2013 | 15:32]

DashowMomentálně čtu Zuzana Franková-Opravdové vítězství, knihovnu mám kousek od domu...Baví mě zejména detektivky, protože tady moc koní na čtení nemají. Dále jsem četla všechny díly hříbátka Naděje, z ponyclubu =) Čtu ráda ne z povinnosti. Také čtu o počasí, neboť mě to všechno neskutečně baví =) Lidičky čtěte =) ale né z donucení. Ten požitek je k nezaplacení

1 2 3 4 5   »