Právě probíhající akce na Howrse: Důl Elementálů+ Všechny akce
Právě probíhající soutěž: Zatím žádná+ Všechny soutěže
Přehled českých výtvorů v KP!
Chat s adminkami
• Bleskovky a informace, co na webu nenajdete - sledujte nás na Facebooku!
• Anketa - VIP vs. Pegasus
Podvodné stránky - nenaleťte!+ Více novinek

O webu

/gallery/av_web3.png

Často se zde objevují otázky, kde jsme založily web a co je k tomu všemu třeba. Proto jsem pro Vás v článku sepsala to základní info ;)

Kde, co, jak?

Web je hostován (založen) na serveru endora.cz. Pokud se na Endoru podíváte, je tam více možností, jaké stránky si založit - konkrétně jakou doménu. Pokud si založíte doménu 3. řádu (tedy budete mít za samotným názvem stránek ještě příponu, např. název.jecool.net), tak je to zdarma. Ostatní možnosti jsou placené. Dále je na výběr ze 3 hostingových programů - Free, Plus a Mega. Jak už název napovídá, za Free se neplatí nic, ale na stránkách budete mít reklamu v podobě odkazů. Za programy Plus a Mega se platí, nemáte na stránkách reklamu a máte další výhody (více místa apod.).

 

Pokud si tedy na Endoře chcete založit stránky zcela zdarma, musíte si zaregistrovat doménu 3. řádu s hostingovým programem Free.

 

Hlavně méně zkušené uživatele bych ale chtěla upozornit, že správa webu se liší od správy blogu. Pokud si založíte web, máte v podstatě akorát URL adresu a místo, obsah si musíte dodat sami. To se týče i redakčního systému. Mnozí z Vás jsou asi zvyklí, že se přihlásí na svoje stránky a hned mohou psát a publikovat články. To právě zajišťuje red. systém. Na Endoře si jej první musíte sami naistalovat (není to žádná věda, přes menu Aplikace si vyberete RS, který se Vám nejvíce zamlouvá a jedním kliknutím ho nainstalujete ;) ). S výběrem RS taktéž souvisí vzhled stránek.

 

Většina red. systémů Vám poskytne nějaké základní šablony vzhledu, ale určitě to není žádná sláva. Chtěla bych zdůraznit, že náš vzhled je dělaný na míru přímo našim stránkám, proto na internetu podobný nenajdete. Jestliže tedy prahnete po založení webu u stejného hostingu kvůli vzhledu, jste na špatném místě :).

 

Co se samotných RS týče, máte na výběr z několika - Wordpress, Joomla, Drupal, Sunlight a K:CMS. My používáme poslední zmíněný, tedy K:CMS. Co se složitosti týče, společně se Sunlight je to asi nejlepší volba. Hodně oblíbený je také Wordpress, ale tam to chce trochu čas, než se člověk zorientuje. Joomla a Drupal se mně osobně zdají zbytečně složité pro "obyčejné" stránky :). Nejvíce vzhledů (a asi i nejhezčí vzhledy) lze najít na Wordpress.

 


 

To je snad ten základ, na který se často ptáte :). Pokud máte nějaký další dotaz, směřujte jej do komentářů.

Přidat komentář

Autor:

Text:

:) ;) B) :( :'( :P :D XD *yes* *no* :* :[ :-/ :O
Velké množství smajlíků či pouze smajlíky do komentářů nepatří!

Opište tento text: CAPTCHA

Komentáře

3)  andik00  [12. 04. 2013 | 20:26]

andik00Zaara: Děkuju, no jak na to koukám... to nezvládnu:-/ :D

2)  Zaara  [12. 04. 2013 | 20:19]

Zaaraandik00: Musí se nakódovat a "nasadit" na danou šablonu - zpravidla to znamená mít znalosti HTML, CSS a aspoň se orientovat v PHP :)

1)  andik00  [12. 04. 2013 | 13:49]

andik00A jak se tam dá změnit vzhled (myslím který tam neni na výběr, ale udělán)??

«   1 2 3