Právě probíhající akce na Howrse: Důl Elementálů+ Všechny akce
Právě probíhající soutěž: Zatím žádná+ Všechny soutěže
Přehled českých výtvorů v KP!
Chat s adminkami
• Bleskovky a informace, co na webu nenajdete - sledujte nás na Facebooku!
• Anketa - VIP vs. Pegasus
Podvodné stránky - nenaleťte!+ Více novinek

Nenechte se podvést!

/gallery/Nepojmenovaný 1.png

Na Howrse přibývá podvodníků a čím dál více lidí se nechává okrást. Zde najdete rady a tipy, jak odhalit podvodníky a jak nepřijít o své koně či věci z Černého trhu.

Podvodníci. Na Howrse jich bylo již mnoho odhaleno, ale plno stále ještě hraje a okrádá hráče. Častokrát naletíme na lákavou nabídku nebo jen doplatíme na vlastní chyby. Jak se tomu vyhnout? Podvodníci využívají naší důvěry a v některých případech i naivity, existují různé triky, proto buďte vždy opatrní.

 

Jak nás podvodníci můžou okrást?

Je několik taktik, kterých podvodníci využívají. Zde jsou ty nejjednodušší, přesto se na ně mnoho lidí chytne:

  1. Výměna koně za koně. Tento druh obchodu není povolen, je pouze na Vaše vlastní nebezpečí. Přiklad: Máte jednorožce plemene Arabský plnokrevník a někdo Vám nabídne výměnu - dá Vám místo něj jednorožce Irského tinkera, protože tohle plemeno zrovna nepotřebuje, ale strašně nutně shání Araba. Vy souhlasíte, podvodník se ale vytasí s tím, že už byl mnohokrát okraden a proto nedává první. Bude Vás přesvědčovat, že nekrade a že máte dát jednorožce do prodejů první. Nikdy nedávejte první! Pokud neobchodujete s člověk, kterého znáte nebo který má dobrou reputaci, ve většině případů se jedná o podvodníka!
  2. Výměna koně za věc z Černého trhu. Opět na vlastní nebezpečí. Podvodník vyžaduje, abyste mu danou věc dali do výměn jako dárek. Vy dáte, podvodník příjme a poté si vás zablokuje, aniž by Vám prodal slíbeného koně.
  3. Nabízení pasů zdarma. Velmi nebezpečný podvod, nezapomeňte, že NIKDY Vám nikdo nedá nic zadarmo. Mnoho hráčů si myslí, že risk je zisk a třeba zrovna tohle opravdu funguje, místo toho příjdou o svůj účet. Jak tato taktika funguje? Příjde vám zpráva typu:
    "Ahoj, chceš mít pasy zadarmo? Tak mi napiš do zpráv Tvé heslo, chvilku čekej a uvidíš, jak na Tvůj účet budou přibývat pasy! A to vše zadarmo!"
    Těmto zprávám rozhodně nevěřte! Co tedy udělat? Jednoduché - nahlásit zprávu a nejlépe blokovat danou osobu, aby Vám už podobné zprávy nemohly přijít. Pokud heslo napíšete, můžete se rozloučit se svým účtem, podvodník Vám účet vykrade a poté zruší, aby smazal důkazy. A s tímto už NIKDO NIC NEUDĚLÁ.
  4. Podvodné stránky. Narazili jste na nějakou stránku, kde je velmi výhodná soutěž o skvělé ceny? A že se stačí jen zaregistrovat - napsat své jméno na Howrse a heslo? Kdepak, ničemu takovému nevěřte! Tyto podvodné stránky se v poslední době objevují příliš často. Většinou obsahují 3-5 kolonek (individuální), z nichž první dvě jsou "Uživatelské jméno" a "Heslo". Za registraci a zodpovězení nějakých otázek typu "Kdy vzniklo Howrse" apod. Vám nabízí Nyktiny balíčky, Božské koně apod., namísto toho však budete mít maximálně tak zrušený účet.
  5. Přítel nepřítel. Této taktice já říkám "Přítel nepřítel". Podvodníci využívají Vaší důvěry k nim a to tak, že se s Vámi nejdříve seznámí a jsou Vašimi přáteli. Jednoho krásného dne však využijí situaci a nabídnou se k pomoci s účtem, popřípadě zda-li s Vámi nemůžou mít účet. Vy dané osobě sdělíte heslo a v té chvíli se Váš přítel promění v nepřítele a "napadne" Váš účet. Nikdy nikomu nedávejte heslo! Pro případy, kdy Vám někdo nabídne starání o koně, můžete využít sdílení účtu (Profil » Můj účet » Sdílení účtu). Pozor, ani to však není bez rizika! Pokud s někým sdílíte účet, daný člověk má přístup k Černému trhu - může tak například utrácet pasy za nepotřebné věci nebo Vám "vyplácat" věci z inventáře.

 

Jak poznat podvodníka?

V poslední době je velmi těžké poznat podvodníka, ale hlavními znaky jsou:

  1. daný člověk po Vás chce heslo
  2. trvá na tom, abyste dali věc/koně jako první, poté, co odmítneš, si tě zablokuje
  3. má nízkou karmu

 

Co udělat, když Vás někdo okrade?

  1. Hlavně nepanikařte!
  2. Zachovejte klid a kontaktujte některého ze svých přátel, aby napsal podvodníkovi o vrácení Vašeho koně/věcí.
  3. Podvodníka nahlašte moderátorům. Moderátoři nemají povinnost tyto podvody řešit - na profilu každého z nich je upozornění, abyste nikomu nedávali heslo a byli opatrní při obchodech. Přesto můžete zkusit některému z nich napsat o pomoc.
  4. Nepište na fórum, že Vás někdo okradl - je to zbytečné a Váš příspěvek bude s největší pravděpodobností smazán či uzamknut.

 

Důležité věci aneb co si zapamatovat!

  1. Nikdy nedávejte nikomu své heslo!
  2. OPRAVDU NIKDY NEDÁVEJTE NIKOMU SVÉ HESLO!
  3. Pokud se jedná o hráče, kterého neznáte a nevěříte mu, nikdy nedávejte první!

Přidat komentář

Autor:

Text:

:) ;) B) :( :'( :P :D XD *yes* *no* :* :[ :-/ :O
Velké množství smajlíků či pouze smajlíky do komentářů nepatří!

Opište tento text: CAPTCHA

Komentáře

17)  kachna000  [02. 02. 2013 | 14:26]

NEVĚŘTE hráči jménem forewer OKRADL MĚ o roh hojnosti
A JEŠTĚ O MĚ NAPSAL ŽE SEM SI JEN TAK VYMĚNILA A PAK HO PREJ JEN TAK NAHLÁSILA!!!!!!!! TO CO SI PÍŠE VE SVÝ PREZCE JE JEDNA VELKÁ LEŽ( JE TAM: NIKDY NEVĚŘTE KACHNA000 VYMĚNÍ SI S VÁMI A PAK VÁS NAHLÁSÍ.... JAKO KDYBYCH HO NAHLÁSILA JEN TAK Z LEGRACE....DÁL TAM JE:PAK PO VÁS MŮŽE CHTÍT HESLO..... TO JE LEŽ ŽADNÝ HESLO SEM PO NIKOM NIKDY NECHTĚLA.... A VYJÍMKOU NENÍ ANI TAK ZVANÝ PAN NEVINNÝ.... A PAK TAM BYLO: IHNED JI NAHLAŠTE.... TO BYCH O NĚM NEJRADČI ŘEKLA TAKY ALE VĚŘTE NEBO NE JÁ NEJSEM TAK UBOHÁ ABYCH LHALA VE SVŮJ PROSPĚCH)..... JO NAHLÁSILA JSEM HO ALE ŽÁDNÝ HESLO SEM PO NĚM VŮBEC NECHTĚLA..... PROSÍM.... VĚŘTE MI....


nevěřte mu NIKDY!!!!!:O

16)  AsDeeN  [19. 01. 2013 | 17:49]

AsDeeN Tereza Zátrochová: Opět jsi mohla vše shrnout do jednoho komentáře a nespamovat tu. Za použití nevhodný slov tě postihne již BAN.

15)  Tereza Zátrochová   [19. 01. 2013 | 16:26]

Frost1Je tu někdo???

14)  Tereza Zátrochová   [19. 01. 2013 | 16:19]

Frost1Oprava 60 jich znám

13)  Tereza Zátrochová   [19. 01. 2013 | 16:19]

Frost1Přidejte si mě a společně tomu zabráníme!!!A vyhodíme a nahlásíme a potrestáme podvodníky!!!!Asi 6é z nich je znám

12)  Tereza Zátrochová   [19. 01. 2013 | 16:17]

Frost1Ahoj,
Jsem Terka
Na Howrse jsem mysacek25
Jedna holka Viki12345-Viky12345
ted nevím jak se to píše
ě okradla a podvedla a taky blokla

11)  lez  [07. 01. 2013 | 15:46]

Já neverim ani moderátorkám ani Ow a na howrse sem Arpík 200

10)  lez  [07. 01. 2013 | 15:37]

Ahoj je to lez!!Po mne Ow chtel heslo

9)  mysacek25  [07. 01. 2013 | 15:29]

Znám jednu holku jménem .kakariki. je móóóc zlá a myslí si o so´be že je IN=ve všem nejlepší!!!!Pompozte mi ji z howrse vyšoupnout!! na howsre sem mysacek25 piste

8)  Roxy-kočička  [13. 12. 2012 | 18:26]

mě už hodněkrát okradly a potřebuji pomoci tu holku dostat z howrse prosím pomozte mi jmenuje se sendy.sisi nejdřív mi na účet dala pasy ale potom si moje koně k sobě přeposlala a pasy taky zmizely a vzápětí byl účet odstraněn a na mém dalším účtě mě okradla s p e c t r a a tak už nikomu nevěřím prosím dávejte na tyto lidi pozor a pomozte mi je vyšoupnout z howrse jmenuji se tam Roxy-kočička a s p e c t r a má multyúčet a je tam dastynka tak čau a prosím pomozte mi.

7)  casopis  [11. 12. 2012 | 20:17]

souhlas 2 hráčky mi nabízely zač. dýni já nalítla a ukradly mi koně s 1112 dovednostmi

6)  Montík  [11. 12. 2012 | 16:26]

Ano,přesně tak to je. Tak to všichni dodržujte!

5)  Safira Zářivá šupina xD  [06. 12. 2012 | 18:14]

eliska987654321Já jsem jednou napálila jednu zlodějku jménam Včelka1999 ( už ani není na Howrse )XDXDXD Dobře jí tak

4)  smigle  [04. 12. 2012 | 20:02]

Boží článek,hezkx se to čte a přišla jsem na spoustu zajímavých věcí, a mimochodem gratuluji k ůspěšnému roku:):*

3)  Zaara  [29. 11. 2012 | 10:38]

ZaaraKačík9: Podle mě je podezřelé, když ti někdo nabídne takový obchod a pak nechce dát první. Já na tom vždy trvám - pokud mi někdo nabízí něco z ČT za koně, tak ať dá první. Když nabízím někomu já něco za koně, tak taky dávám první, protože to vzešlo z mé hlavy... Je to logika... :)

2)  Kačík9  [28. 11. 2012 | 21:37]

Problém je v tom, že když nikdy nebudeme chtít dát první, abychom tomuhle předešli, tak si dotyčný bude mysle o nás, že jsme podvodník :D A už i podvodníci vyrukovali s tím, že tvrdí že je někdo okradl, a že nechtějí dávat první, aby se to znovu nestalo. Pak na to někdo naletí a je to ... Začarovaný kruh? :D

1)  Naria  [28. 11. 2012 | 18:17]

NariaDěkuji, poučný článek a osvěžila jsem si paměť:)

«   1 2 3