Právě probíhající akce na Howrse: Důl Elementálů+ Všechny akce
Právě probíhající soutěž: Zatím žádná+ Všechny soutěže
Přehled českých výtvorů v KP!
Chat s adminkami
• Bleskovky a informace, co na webu nenajdete - sledujte nás na Facebooku!
• Anketa - VIP vs. Pegasus
Podvodné stránky - nenaleťte!+ Více novinek

Nenechte se podvést!

/gallery/Nepojmenovaný 1.png

Na Howrse přibývá podvodníků a čím dál více lidí se nechává okrást. Zde najdete rady a tipy, jak odhalit podvodníky a jak nepřijít o své koně či věci z Černého trhu.

Podvodníci. Na Howrse jich bylo již mnoho odhaleno, ale plno stále ještě hraje a okrádá hráče. Častokrát naletíme na lákavou nabídku nebo jen doplatíme na vlastní chyby. Jak se tomu vyhnout? Podvodníci využívají naší důvěry a v některých případech i naivity, existují různé triky, proto buďte vždy opatrní.

 

Jak nás podvodníci můžou okrást?

Je několik taktik, kterých podvodníci využívají. Zde jsou ty nejjednodušší, přesto se na ně mnoho lidí chytne:

  1. Výměna koně za koně. Tento druh obchodu není povolen, je pouze na Vaše vlastní nebezpečí. Přiklad: Máte jednorožce plemene Arabský plnokrevník a někdo Vám nabídne výměnu - dá Vám místo něj jednorožce Irského tinkera, protože tohle plemeno zrovna nepotřebuje, ale strašně nutně shání Araba. Vy souhlasíte, podvodník se ale vytasí s tím, že už byl mnohokrát okraden a proto nedává první. Bude Vás přesvědčovat, že nekrade a že máte dát jednorožce do prodejů první. Nikdy nedávejte první! Pokud neobchodujete s člověk, kterého znáte nebo který má dobrou reputaci, ve většině případů se jedná o podvodníka!
  2. Výměna koně za věc z Černého trhu. Opět na vlastní nebezpečí. Podvodník vyžaduje, abyste mu danou věc dali do výměn jako dárek. Vy dáte, podvodník příjme a poté si vás zablokuje, aniž by Vám prodal slíbeného koně.
  3. Nabízení pasů zdarma. Velmi nebezpečný podvod, nezapomeňte, že NIKDY Vám nikdo nedá nic zadarmo. Mnoho hráčů si myslí, že risk je zisk a třeba zrovna tohle opravdu funguje, místo toho příjdou o svůj účet. Jak tato taktika funguje? Příjde vám zpráva typu:
    "Ahoj, chceš mít pasy zadarmo? Tak mi napiš do zpráv Tvé heslo, chvilku čekej a uvidíš, jak na Tvůj účet budou přibývat pasy! A to vše zadarmo!"
    Těmto zprávám rozhodně nevěřte! Co tedy udělat? Jednoduché - nahlásit zprávu a nejlépe blokovat danou osobu, aby Vám už podobné zprávy nemohly přijít. Pokud heslo napíšete, můžete se rozloučit se svým účtem, podvodník Vám účet vykrade a poté zruší, aby smazal důkazy. A s tímto už NIKDO NIC NEUDĚLÁ.
  4. Podvodné stránky. Narazili jste na nějakou stránku, kde je velmi výhodná soutěž o skvělé ceny? A že se stačí jen zaregistrovat - napsat své jméno na Howrse a heslo? Kdepak, ničemu takovému nevěřte! Tyto podvodné stránky se v poslední době objevují příliš často. Většinou obsahují 3-5 kolonek (individuální), z nichž první dvě jsou "Uživatelské jméno" a "Heslo". Za registraci a zodpovězení nějakých otázek typu "Kdy vzniklo Howrse" apod. Vám nabízí Nyktiny balíčky, Božské koně apod., namísto toho však budete mít maximálně tak zrušený účet.
  5. Přítel nepřítel. Této taktice já říkám "Přítel nepřítel". Podvodníci využívají Vaší důvěry k nim a to tak, že se s Vámi nejdříve seznámí a jsou Vašimi přáteli. Jednoho krásného dne však využijí situaci a nabídnou se k pomoci s účtem, popřípadě zda-li s Vámi nemůžou mít účet. Vy dané osobě sdělíte heslo a v té chvíli se Váš přítel promění v nepřítele a "napadne" Váš účet. Nikdy nikomu nedávejte heslo! Pro případy, kdy Vám někdo nabídne starání o koně, můžete využít sdílení účtu (Profil » Můj účet » Sdílení účtu). Pozor, ani to však není bez rizika! Pokud s někým sdílíte účet, daný člověk má přístup k Černému trhu - může tak například utrácet pasy za nepotřebné věci nebo Vám "vyplácat" věci z inventáře.

 

Jak poznat podvodníka?

V poslední době je velmi těžké poznat podvodníka, ale hlavními znaky jsou:

  1. daný člověk po Vás chce heslo
  2. trvá na tom, abyste dali věc/koně jako první, poté, co odmítneš, si tě zablokuje
  3. má nízkou karmu

 

Co udělat, když Vás někdo okrade?

  1. Hlavně nepanikařte!
  2. Zachovejte klid a kontaktujte některého ze svých přátel, aby napsal podvodníkovi o vrácení Vašeho koně/věcí.
  3. Podvodníka nahlašte moderátorům. Moderátoři nemají povinnost tyto podvody řešit - na profilu každého z nich je upozornění, abyste nikomu nedávali heslo a byli opatrní při obchodech. Přesto můžete zkusit některému z nich napsat o pomoc.
  4. Nepište na fórum, že Vás někdo okradl - je to zbytečné a Váš příspěvek bude s největší pravděpodobností smazán či uzamknut.

 

Důležité věci aneb co si zapamatovat!

  1. Nikdy nedávejte nikomu své heslo!
  2. OPRAVDU NIKDY NEDÁVEJTE NIKOMU SVÉ HESLO!
  3. Pokud se jedná o hráče, kterého neznáte a nevěříte mu, nikdy nedávejte první!

Přidat komentář

Autor:

Text:

:) ;) B) :( :'( :P :D XD *yes* *no* :* :[ :-/ :O
Velké množství smajlíků či pouze smajlíky do komentářů nepatří!

Opište tento text: CAPTCHA

Komentáře

57)  já  [21. 03. 2017 | 16:46]

Byla jsem hrozne pitoma a skocila na ten navrh s pasy. Byla jsem tak "chtiva" a ted toho lituju. Okradla mi ucet(vymenila mi heslo a email) a ted ho jeste pouziva a nechce mi ho vratit! Zkousela jsem to se zmenou hesla,ale ta ---- mi zmenila i email. Nevi nekdo co s tim?;(

56)  Papuč  [27. 01. 2017 | 20:12]

Když jsem byla na howrse nová, napsala mi jedna hráčka, jestli nechci udělat kurzor. Byla slušná a karmu měla 10. V pohodě jsme se domluvily na podobě kurzoru atd.: Poté mi řekla, že jí musím dát heslo... Neměla jsem s podvody na howrse zkušenosti, ale zdálo se mi to divné... Naštěstí jsem ji slušně odmítla, ale poté mi začala chodit spousta sprostých zpráv.:-/ Ještě jsem nic nevěděla o tom, že se dají zprávy blokovat, takže jsem musela počkat pár týdnů, než ji to omrzelo...
Podvodníci si často vybírají nezkušené hráče a nováčky!

55)  Moni  [20. 08. 2016 | 19:35]

Ahoj
když mi někdo napíše toto co mám udělat?

nechces pasy zdarma staci na psat na email bozaci.howrse@seznam.cz
muzes chtít klidne 5000 pasů

54)  boxinka8  [02. 04. 2016 | 14:17]

Ahoj, chtěla bych říct jednu dobrou radu, jak poznat zloděje s touto taktikou, je to spíše takový příběh: Byla jsem jako normálně na Howrse a najednou mi přišla zpráva a na ní bylo napsané: Ahoj, budeme si povídat? Samozřejmě jsem příjmula a začali jsme si normálně povídat až najednou asi po třicáté zprávě se mě dotyčný zeptal, zda nechci pasy. Řekla jsem že ano, ale heslo nedám pokud ho po mě chce. Dotyčný řekl že to jen tak plácl a povídali jsme si asi dalších 50 zpráv. Potom se mě zeptal zda mám e-mail. Řekla jsem že ano ale nikomu mimo rodiny a přátel v realitě ho nedávám. Poté mi došlo že je možné že to byl zloděj, a snaží se se mnou pomaličku skamarádit aby mě pak mohl okrást. Poté mi ihned přišel odkaz jak se dotyčný zeptal na e-mail. Bylo mi to podezřelé a tak jsem ho neotevřela a dotyčnému jsem schválně napsala: Hm, hezký, co to je? A on ihned v zápětí odepsal "Ha a máš po účtě, za 30 minut budu znát tvé heslo, buďto mi dej heslo a vezmu si jen pár koní a nebo si počkej 30 a hacknu ti celej účet!(+ ďábelský smajlík). Samozřejmě já jsem byla v klidu a docela mi to připadalo k smíchu protože já přece na nic neklikla:D Dala jsem ho blacklistu a nahlásila. Udělal si nový účet a napsal mi jestli si myslím, že tím to končí? Já napsala: "Ano chudáčku, myslím" a znovu blokla. Od té doby se nikdo podobný neozval.
PONAUČENÍ:
Nikdy se nedívejte na podezřelé odkazy nebo co přišli od hráče s kterým jste si nikdy nepsali a neznáte ho. A pokud bude stejná situace jako jsem měla já, zkuste si taky ze zloděje udělat trochu žertíček:P
A pokud by Vám někdy ukradli Howrse účet jakkoliv, nezkoufejte, v životě se stávají mnohem horší věci!:);)

53)  verca  [11. 09. 2015 | 21:54]

Asi sem byla okradena o účet nevím jak se to stalo ale nemůžu se přihlásit na howrse. Jediná věc mě napadá jak se to mohlo stát ow tým my poslal správu že když odpovím na ňákej dotazník dostanu kladrubaka tak sem to udělala a nic. A to ta zpráva nepřišla všem :(

52)  verca  [11. 09. 2015 | 21:53]

Asi sem byla okradena o účet nevím jak se to stalo ale nemůžu se přihlásit na howrse. Jediná věc mě napadá jak se to mohlo stát ow tým my poslal správu že když odpovím na ňákej dotazník dostanu kladrubaka tak sem to udělala a nic. A to ta zpráva nepřišla všem :(

51)  Laura  [31. 07. 2015 | 14:13]

Laura05Já jsem byla tak hloupá!Psala mi jedna holka o jednorožce.První jsem nechtěla dávat první *yes* ale potom mi řekla že má lidi kteří mi mohou říct že nekrade.Tak jsem jí to věřila a dala jsem jí toho jednorožce:[ Ale zase někteří hráči jsou hodní a když jsem podruhý dávala první tak mě zase jiná holka neokradla:)

50)  Danča K.  [29. 06. 2015 | 14:25]

Už 2× mě někdo okradl...Příště už se jim to nepovede!!!Je smutné že je na howrse tolik podvodníků!!!

49)  horsik12345  [09. 06. 2015 | 17:48]

lez:teda to byl ale divny Ow

48)  katalinlpslover  [28. 05. 2015 | 20:24]

Bohužel jetakových hráčů mnoho. Je to docela smutné, že na to naletěla téměř polovina hry a byla okradena. ;(;( DOufám, že mě se to nestane

47)  genius  [08. 05. 2015 | 10:48]

geniusMě napsal hráč PasíkyZdarma.com.Téma:Chceš pasy zdarma?Hned jsem blokla,nahlásila a napsala modíkovi.Pak mi ještě děkovali.Měl 0 bodů karmy,jak je nasbíral hned si smazal účet. Pokud vám příjde něco podobného,hned udělejte to samé;)

46)  Smile  [14. 02. 2015 | 18:15]

Jednou už mě podvedli, ale zase mi jednou kamarádka z klubu poslala takovou kartičku do klubu a řekla, ať si ji dám do prezentace. Já jsem na Howrse tou dobou byla jen krátce a nevěděla jsem jak to vložit, Tak jsem ji poprosila jestli by mi to nemohla vložit, když jí pošlu heslo. Ona napsala, že jo tak jsem jo tak jsem jí ho poslala. No a kartičku mi vložila odešla a napsala mi, abych si změnila heslo.

Jsem hrozně ráda, že na Howrse ještě jsou i poctiví lidé :)

45)  Kaisa  [19. 01. 2015 | 18:42]

KaisaJaňucha: Co já dokážu ze své zkušenosti s HTML vím, tak škodlivé kódy se tam mohou nacpat (za předpokladu, že autorem prezentace bude někdo, kdo tomu alespoň trochu rozumí), ale rozhodně ne takové, co by dokázaly okrást uživatele. K tomu by totiž autor prezentace potřeboval heslo, které nikdy nikomu nemáte dávat. :)

44)  Jaňucha  [12. 01. 2015 | 21:36]

Ahoj, mám možná trochu hloupý dotaz, ale zajímalo by mne, jestli je možné, aby byl nějaký škodlivý odkaz v prezentaci, kterou si od někoho necháte vytvořit. Je nebezpečné nechat někoho pro vás vytvořit prezentaci a dát si ji potom na profil? Nemůže v tom být nějaký škodlivý kód, díky kterému vás pak tvůrce prezentace okrade?
Děkuju za názory. :)

43)  naty lemurek  [16. 12. 2014 | 13:50]

mě zase hráčka RADulka123 řekla že mi udělá kurzor že jí mám dát heslo ale já jí ho nedala

42)  NattyB  [03. 12. 2014 | 20:46]

je toto fér jako ?!! ;( nahlásily jsme tu holku ale nic !! ani ji nesmázly učet karmu !!! ;(*no*

41)  NattyB  [03. 12. 2014 | 20:42]

POZOR NA HRÁČKU Lene !!!! Mojí kámošce ukradla celý účet a měla na něm dábelskou kočku !!! pozor na ní !!! ;(*no*

40)  *smile*  [11. 11. 2014 | 13:36]

*yes*:);)B)B)B)B)B)B)B)*no*

39)  Lenie  [29. 08. 2014 | 12:13]

Já jsem měla v prezentaci soutěž aby hráči odpověděli, kdy vzniklo howrse. když odpověděli správně, přidala jsem si je do přítel a darovala jsem jim cenu. jde to tak? *yes*

38)  Lucc  [30. 07. 2014 | 13:26]

Mám 2 triky.

1) Pokud Vás někdo požádá o heslo, napište mu ho, ale vymyslete si jiné!
Příklad: Moje heslo je klopytko569 a někdo mi napíše, ať mu dám heslo. Napíšu mu ano a za to heslo. Ale ne heslo klopytko569, ale vymyslím si nové. Například fogwilighjkl1596, ale svoje heslo na toto neměním! Poté hráče zablokuji a nahlásím.

2) Napíšu mu, ať mi napíše svoje. Zloděj samozřejmě napíše něco jako: Nejdřív ty. Ale já ho mezi tu dobu nahlásím a zablokuji.

1 2 3   »