Právě probíhající akce na Howrse: Důl Elementálů+ Všechny akce
Právě probíhající soutěž: Zatím žádná+ Všechny soutěže
Přehled českých výtvorů v KP!
Chat s adminkami
• Bleskovky a informace, co na webu nenajdete - sledujte nás na Facebooku!
• Anketa - VIP vs. Pegasus
Podvodné stránky - nenaleťte!+ Více novinek

Elsa

 

Príbeh od Pesoutka.

 

 

1.část - Pokraj smrti

Na malé farmě v Irsku žil James Enderson. Vlastnil pár ovcí, kozy a hřebce Irského coba .Byl to velký šampion. Sean byl krásný černo bílý hřebec .Jemase navštěvovala dívenka jménem Emma. Emma jezdila na hřebci. Enderson nemohl jelikož jsi zranil nohu při orání svého pole. Sean dívku vždy rád viděl. Užíval si kostičku cukříku. Em ho rozmazlovala.

Jednou si spolu vyjeli na vyjížďku do lesa . Měli svou obvyklou trasu ale Dívka chtěla zkusit něco nového, něco co nikdy nepoznala a co bylo zakázané. Emma se rozhodla volit cestu delší, náročnější a hlavně ZAKÁZANOU. Stezka byla skoro zarostlá jak po ní nikdo dlouho nejezdil. Emm zakřičela: ,, Heja". Hřebec zařadil největší rychlost. Dívka musela po chvíli koně zpomalit jelikož před nimi byla prudká zatáčka. Nerada by z něj spadla, pomalu přecházeli v cval, klus. Jeli okolo lesíka kde byla nějaká plechová bouda. Ozývali se z ní nějaké zvuky byli to vcelku rány. Pokaždé když se ozval a rána hřebec sebou cukl. Slečna se rozhodla prozkoumat boudu. Uvázala Seana a šla. Měla smíšené pocity byla zvědavá ale měla strach. Emma chtěla otevřít dveře ale byli se nějak zasekli nešli otevřít. Nakonec se jí to podařilo otevřela je a pomalu vklouzla do boudy. Viděla hubenou, zuboženou a ustrašenou klisnu. Kůň byla uvázaná řetězem ke kovovému kůlu. Klisna se nemohla hnout a byla hodně vystresovaná. Měla zvednutou nohu od země byla to pravá zadní ale se jí něco stalo pomyslela si dívka. Pomalu se přibližovala a přitom neustále opakovala :,,Neboj holka. Já ti nic neudělám. Neboj.´´ Odvázala ji a vyvedla ven klisna byla velmi vyděšená. Emma vozila sebou v brašně na vyjížďky ohlávku a provaz pro podobné případy.

Dívka přijela z vyjížďky i s klisnou Enderson se divil a byl velmi zaskočen v jakém je klisna příšerném stavu. Zhrozil se co Emm přivedla za hromádku neštěstí. Klisna zřejmě nikomu nepatřila tak si ji James přes noc ponechal. Enderson druhý den vše nahlásil na policii. Policie Jamesovi oznámil že našel klisnu která byla dlouho hledaná jelikož její předchozí majitel vlastnil více týraných koní. Majitel klisny již byl policií zadržen a má dlouhý pobyt ve vězení za týrání a zabíjejí zvířat, pytláctví . Emma jí vybrala jméno byla to Elsa po Emině matce. Klisna se pomalu uzdravovala a zvykala na lidi tedy na Jamese a Emmu. Ale i tak se jich občas bála. Z lidí neměla moc dobrý pocit po tom co sejí stalo.

Když se Elsa zotavila byla připravená dělat cokoliv. Měla důvěru k Emmě a Jamesovi. Enderson dal Emmě svolení že může na Else jezdit. Byla to její zásluha že klisna nezemřela. Dívka byla šťastná nikdy neměla svého koně a teď najednou. Emmin tatínek ji dovolil Elsu ale pod podmínkou že bude plnit svoje školní povinnosti po školní rok. Emma slíbila a taky dodržela po prázdninách byla škola. Každý den Emma chodila do školy a když přišla domů napsala úkoly. Sedla na kolo a jela za Elsou a Seanem. Každý den poctivě s klisnou trénovala drezuru, na Seanovi taky jezdila hlavně parkúr který bavil Emm i Seana. Ale každý říkal že hřebec není určený k parkúru hlavně Kateřina.

A jednou se naskytla Emm příležitost…

Přidat komentář

Autor:

Text:

:) ;) B) :( :'( :P :D XD *yes* *no* :* :[ :-/ :O
Velké množství smajlíků či pouze smajlíky do komentářů nepatří!

Opište tento text: CAPTCHA

Komentáře

6)  guzttt  [04. 01. 2014 | 10:46]

Hezké,jen ty čárky za větami...Emiin tatínek jí dovolil Elsu ale pod podmínkou že.....hmm,ta čárka,ta čarka...:P

5)  wolfi  [25. 08. 2013 | 11:23]

wolfiHezké. Piš určitě dál.:)

4)  Pesoutka  [24. 11. 2012 | 09:30]

Omlouvám se!

3)  Athari  [27. 09. 2012 | 14:22]

AnfZase někdo :D
Nepíšeš čárky, holka...:) To se nauč. Pak taky nevím, kde nějaké věta začíná a kde končí.
Máš tam spoustu překlepů. Rm...jdu si přečíst další díl.

2)  Pesoutka  [21. 08. 2012 | 11:03]

Jsem ráda že se líbí.

1)  Safira Zářivá šupina xD  [21. 08. 2012 | 08:22]

eliska987654321Určitě si přečtu druhý díl, jsem moc zvědavá nato abych si ho nepžeetla

1